Amerikan Salatası Tarifi

Amerikan salatası kalabalık misafirleriniz geldiğinde sofranızı süslemek için mutlaka uygulamanız gereken bir tarif.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 10dk
Pişirme Süresi 20dk
Kalori/Porsiyon -

Amerikan salatası kalabalık misafirleriniz geldiğinde sofranızı süslemek için mutlaka uygulamanız gereken bir tarif. Hem çok kolay hem oldukça lezzetli, ayrıca hemen hemen herkesin sevdiği doyurucu bir tarif. Eğer vaktiniz varsa, amerikan salatasının malzemelerini ve mayonezini tamamen kendiniz hazırlayabilirsiniz. Zamanınız kısıtlı ise salatanızı 1 kutu konserve garnitürle de yapabilirsiniz.

Malzeme Listesi

5 adet haşlanmış patates
2-3 su bardağı bezelye
5-6 adet kornişon turşu
2 adet havuç
3-4 kaşık mayonez
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
2 diş sarımsak
göz kararı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
5-6 damla limon suyu
tuz

Reklam
Reklam

(6-7 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle patates ve havucu iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dikkatlice soyun. Kabuklarını kestiğiniz patatesleri tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Havuçları da aynı şekilde kesip doğrayın. Bu esnada bir tencereye koyduğunuz suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan suya önce küp şeklinde doğradığınız havuçları atın ve haşlanmasını bekleyin. Havuçlar haşlandıktan sonra (yaklaşık 10 dakika sürer) patatesleri ve bezelyeyi de tencereye ilave ederek haşlayın.

Adım 2

Malzemeleriniz haşlanırken kornişon turşuları da küp küp doğrayın. Sebzelerin haşlanma işlemi bittikten sonra uygun bir tabağa çıkarıp yaklaşık 20 dk soğumalarını bekleyin.

Adım 3

Sebzelerin soğumasını beklerken tarifinize kendi lezzetinizi katmanızı sağlayacak doğal mayonezinizi hazırlayabilirsiniz. Öncelikle yumurtayı kırın, daha sonra tuz ekleyin ve limon suyunu damlatın. Sirkeyi de ilave ettikten sonra mikser yardımıyla dikkatlice çırpın. Önceden hazırladığınız bir su bardağı yağı yavaşça karışımınıza ekleyin. Yağı az az ekleyin ve aynı esnada çırpmaya devam edin.

Reklam
Reklam
Adım 4

Soğuyan sebzeleri tabağından alıp derin ve geniş bir kaba boşaltın. Daha sonra küp küp doğradığınız kornişon turşuları ve önceden hazırladığınız haşlanmış mısırları sebzelerin üzerine ekleyin. Göz kararı tuzunuzu ilave edin ve malzemeler eşit bir şekilde dağılıncaya kadar karıştırın. En son olarak kendi hazırladığınız ya da var olan hazır mayonezi ekleyip iyice harmanlayın. Yemeğiniz hazır. İşlem bittikten sonra Amerikan salatanızı buzdolabında birkaç saat bekletin. Daha sonra salatayı sunum tabağına alarak soğuk bir şekilde servis edin. Dilerseniz hazırladığınız sandviçlere de ekleyebilir ve lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

Püf Noktası

Konserve garnitür kullanacaksanız garnitürü iyice yıkamanız önemli. Bu işlem konserve kokusunun salatanıza sinmemesini sağlar.Mayonezi hazırlarken yağı damla damla sabırla eklemeniz ve yavaşça çırpmanız gerekli. Aksi takdirde yumurtayı iyice yedirmemiş olursunuz.