Amfi tiyatro Antalya’ya yakışacak

Kent Ormanı’nın Meşe Kapısı bölümündeki, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu ile mesire alanları ve yürüyüş parkuru tamamlanıyor.

Antalya’nın kültür ve sanat hayatına renklilik kazandıracak olan 3 bin kişi kapasiteli açık hava tiyatrosunun ince işlerinin tamamlanmasında sona gelindi. Şubat ayında temeli atılan tesiste, tribün koltuklarının yerleştirilmesi işlemi tamamlandı. Koltukların rengi de açık hava tiyatrosunun “bayrak şairi” Arif Nihat Asya ismine uygun bir şekilde kırmızı ve beyaz oldu. Tesisin, dekoratif dış cephe kaplaması, dekoratif aydınlatma, su izolasyonu çalışmaları ise hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaların bitmesinin ardından Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, önümüzdeki günlerde Antalya’nın kültür ve sanat hayatının emrinde olacak.

Reklam
Reklam

Mesire alanı da bitti

Açık hava tiyatrosunun yapıldığı Meşe Kapısı’nın 175 bin m2’lik bölümünde yer alan piknik ve spor alanlarının inşası da bitme aşamasına geldi. Antalyalılara çam ağaçları içerisinde spor yapma imkanı sunacak olan, 5 bin metre uzunluğundaki yürüyüş parkurunun ve yine aynı uzunluktaki bisiklet yolunun yapımı bitti. Çeşmelerin, piknik masalarının, basketbol sahasının, çocuk oyun mobilyalarının bulunduğu alanda, lavaboların ve mescidin imalatı ise sürüyor. Meşe Kapısı mesire alanının, bu ayın son haftasında Antalyalıların hizmetine açılması planlanıyor.

Ulaşım sorunu yok

Tarihi amfi tiyatrolardan esinlenilerek mimari projesi hazırlanan 3 bin kişilik açık hava tiyatrosu, 2 bin 800 metrekarelik alana inşa edildi. Hafif raylı sisteme ve çevre yoluna yakınlığıyla kolay bir şekilde ulaşılabilecek tesiste; sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe ve seyirciler için lavabolar bulunuyor.

Geniş otoparkıyla, park sıkıntısının yaşanmayacağı tesis, iklim koşullarıyla da misafirlerine yaz aylarında daha serin bir ortamda etkinlik izleme olanağı sunacak

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: