Amman'da ölü sayısı 23

AMMAN (İHA) - Ürdün'ün başkenti Amman'daki 3 otelde meydana gelen patlamalarda en az 23 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynakları, patlamaların, Radisson SAS Oteli, Grand Hyatt ve Days Inn Otelleri'nde meydana geldiğini ifade etti. Sağlık kaynakları, en az 23 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla yaralı olduğunu açıkladı. Hastanelere yaralıların gelmeye devam ettiği ifade edilirken, olay yerlerine çok sayıda polis aracı ve ambulans gittiği, görevlilerin yaralıları kurtarmaya çalıştığı aktarıldı. Ölümlerin, Radisson SAS ve Grand Hyatt Otelleri'nden bildirildiği ve Days Inn'de ölü olup olmadığının henüz bilinmediği belirtildi. Kaynaklar, genelde yabancıların kaldığı Radisson SAS Oteli'nin Philadelphia Balo Salonu'nun yakınında meydana gelen patlamada en az 8 kişinin öldüğünü ve Grand Hyatt Oteli'nin girişinde meydana gelen patlamada da en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İlk patlamanın TSİ 21.00 civarlarında, şehrin batısındaki 5 yıldızlı Radisson SAS Oteli'nde meydana geldiği ve patlamanın kilometrelerce uzaktan duyulduğu belirtildi. Bu patlamayı, Grand Hyatt Oteli'ndeki 2. bir patlamanın takip ettiği ifade edildi. İsrail Büyükelçiliği yakınlarındaki 3 yıldızlı Days Inn Oteli'nde meydana gelen patlamadan, henüz yaralı ve ölü sayısı hakkında bilgi gelmedi.

Güvenlik kaynakları, Radisson SAS ve Grand Hyatt Otelleri'ndeki patlamaların bomba kaynaklı olduğunu söylerken, Polis Binbaşı Beşir El-Daaceh, "Radisson SAS, Grand Hyatt ve Days Inn Otelleri'ndeki patlamalar terörist saldırılarıdır. İntihar bombacılarının gerçekleştirdiği eylemler olabilir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Amman polisinin şehirdeki diğer otellerle konsolusluk binalarının çevresinde güvenlik kordonu oluşturduğu öğrenildi.