Amniotik Kesede Doğan Bebeğin İnanılmaz Fotoğrafı

Bir doğum mucizesi

Silas Johnson ile tanışın, kendisi üç ay prematüre doğan bir bebek. Bu sebeple Cedars Sinai hastahanesinde 10 hafta önce sezeryen ile dünyaya gelmiş

Fakat doğduğunda böyleymiş

Genelde amniotik kese doğum sırasında yırtılır ve içindeki koruyucu sıvılar boşalır. Fakat 80.000'de 1 böyle doğma ihtimalleri var. Böyle durumlarda amniotik kese yırtılmıyor ve bebek hala plasenta sayesinde oksijen alıyor.

Bu gerçekten de hastahanede çalışanları korkutmuş. Hastahane doktorlarından William Binder, bunu gördüğünde epey şaşırdığını itiraf ediyor.

Reklam
Reklam

Bebek doğar doğmaz doktorlar tabi iki hemen keseyi kesmişler. 10 Dakika içinde bütün işlem bitmiş. Bebek keseden çıktığında da oksijen almasına yardım etmişler. Silas'ın annesi fotoğrafı görene kadar olan biteni bilmiyormuş.

"Kafasını ve saçını kesenin içinden görebiliyordum. Fetüs pozisyonundaydı ve gerçekten de nefes kesici bir görüntüydü" diyor genç anne. Fakat küçük Silas gayet iyi durumda

10 Haftalık bebek hastahanenin bakım ünitesinde kendine getirilmiş. Bugünlerde ise hastahane dışında evinde dinlenmekte.

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/robertcolvile/this-incredible-photo-shows-a-baby-born-still-inside-its-amn#.hdrqXXZZrm