Amos Şirketi Arasında İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Akdeniz Üniversitesi ile Uzay Teknolojileri alanında dünyanın önde gelen firmalarından AMOS Şirketi arasında ikili işbirliği...

Akdeniz Üniversitesi ile Uzay Teknolojileri alanında dünyanın önde gelen firmalarından AMOS Şirketi arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

186 Belçika firması ve 298 iş adamının katılımı ile gerçekleştirilen Belçika Ekonomik Misyonu (Belgian Economic Mission to Turkey) Türkiye programı çerçevesinde, Swissotel'de, Belçikalı ve Türk şirket, kurum, kuruluşları arasında yapılan işbirliklerine ilişkin imza töreni düzenlendi.

Belçika Veliaht Prensi Philippe'in katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe önderliğindeki heyet, uzay teknolojileri alanında dünyanın önde gelen firmalarından Belçikalı Advanced Mechanical and Optical Systems (AMOS) şirketi ile ikili işbirliği anlaşması imzaladı.

Reklam
Reklam

İmza töreni sonrasında AMOS CEO'su Claude Jamer ile teleskop ve uydu teknolojileri başlıkları altında Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirilebilecek olası konular gündeme getirildi ve yerel teleskop üretimi konusunda AMOS tabanlı bir bilgi ve teknoloji transferi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmeler sonrasında Belçika Liege Üniversitesi ile Uzay Bilimleri ve Teknolojileri alanında akademik bir değişim programını da içerecek şekilde ikili işbirliğinin ivedilikle başlatılması kararlaştırıldı. AMOS gibi uzay teknolojileri alanında dünyanın önde gelen firmalarıyla işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, "Her iki firma ile de beraber çalışmakta kararlıyız. Özellikle dünyada teleskop yapımının küçükten büyüğe doğru geniş bir pazar yelpazesi oluşturduğunu biliyoruz. Bizler bu teknolojinin Türkiye’ye Akdeniz Üniversitesi vasıtasıyla getirilmesini çok arzuluyoruz. Teleskop üretimi konusunda ciddi bir merhale kaydedeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: