“Türk Telekom peşkeş çekildi sırada PTT var”

ANKARA (ANKA)- KESK'e bağlı Haber-Sen Sendikası, Telekom'un üç yıllık karına uluslararası sermayeye peşkeş çekildiğini, sıranın PTT'ye geldiğini savundu.

Haber-Sen Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Telekom'da onbinlerce çalışanın başka yerlere nakledilmek suretiyle mağdur edildiği, gönderilen personelin yerine tarikat mensuplarının işe alındığı iddia edildi. Telekomun kamu kurumu iken 75 bin çalışanının olduğu ve o dönemde 1 milyar 800 milyon dolar vergi verdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, özelleştirmenin arkasından çalışan sayısının 27 bin kişiye, ödenen vergi miktarının ise 830 milyon dolara düştüğü vurgulandı.

Reklam
Reklam

AKP'nin Türk Telekom'dan sonra PTT'yi de peşkeş çekmeye hazırlandığının ifade edildiği açıklamada, "PTT'nin özelleştirilmesine yönelik AKP üç aşamalı bir program yürütmektedir. TBMM Genel Kurulu'nda PTT posta ayrım ve dağıtım hizmetlerinin taşeronlandırılmasını amaçlayan tasarı onay beklemektedir. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde hazırlanmış olan posta sektörünü özelleştirerek bir üst kurul ile düzenlenmesini amaçlayan tasarı da söz konusudur. AKP, PTT'nin önce AŞ olmasını sonra da özelleştirilmesini hedeflemektedir" denildi.

AKP'nin özelleştirmelerde acele davranmasının sebebinin ‘söz konusu kurumlarda kadrolaşabilmek' olarak açıklandığı metinde, "Sendikamız Türk Telekom'un özelleştirilmesinde nasıl 10 yıl boyunca mücadele ettiyse aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir. Şubat ayının son haftasında Postacı Yürüyüşü düzenleyerek gasp edilen haklara ve özelleştirmeye dur diyeceğiz" dendi.