Amsterdam Belediye Başkanı Kocaelili Gençlerle Bir Araya Geldi

Hollanda-Türkiye ilişkilerinin 400. yılı kapsamında Kocaeli'ne gelen Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Van Der Laan,...

Hollanda-Türkiye ilişkilerinin 400. yılı kapsamında Kocaeli'ne gelen Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Van Der Laan, Gençlik Merkezine konuk oldu.

Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Der Laan burada gerçekleştirilen toplantıda gençlerin sorularını cevapladı. Gençler özellikle AB sürecindeki Türkiye'nin Avrupa'da nasıl bir imaja sahip olduğu ve Hollanda ile Türkiye'nin ekonomik ve sosyal özellikleri üzerinde durdular.

Gençlerden biri 'bizi biz yapan değerlerle Avrupa Birliği'ne girmek istiyoruz derken' bir diğeri, 'Avrupa Birliğinde girdiğimizde halk kültürünün göz ardı edilemeyeceği'ni vurguladı. Der Laan ise "Ben şahsen Türkiye'nin AB'ye girmesini çok istiyorum. Zaten coğrafi olarak da Avrupa'nın bir parçasısınız. Türkiye Avrupa'ya bazı şeyler katabilir. Benim görmek istediğim Avrupa böyle olmalı. Avrupa izole kalmasın. Türkiye Ortadoğu ile aramızda köprü olsun. Türkiye bu coğrafyada Avrupa'ya çok güzel şeyler katabilir" dedi.

Reklam
Reklam

Hollanda'da 400 bin Türk vatandaşı olduğunu ifade eden Amsterdam Belediye Başkanı Der Laan, Hollanda'ya gayet iyi uyum sağladıklarını söyledi. Bunların birçoğu Müslüman işadamı. Bu insanlar hem Türkiye'den hem de Hollanda'dan gurur duyuyorlar. Bir alışma süreci var. Birbirimize alışmamız lazım. İnsanların neye inandıkları bizim için önemli değil. Ama herkesin Hollandaca öğrenmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Bir gencin 'Hollanda'ya giden Türklerin polis tarafından her defasında arandığı, hatta vizelerinin iptal edilerek geri gönderildiği, bunun sebebinin ne olduğu' sorusunu cevaplayan Der Laan, bu sorunun genel olduğunu dile getirdi. Der Laan "Bu sadece Türklere karşı yapılan bir şey değil. Yabancılara karşı böyle sıkı güvenlik tedbirleri uygulanıyor. Vahim bir durum" dedi. Gençlerin "Gençlik Meclisini nasıl duldunuz sorusu üzerine Amsterdam Belediye Başkanı Der Laan " Sizleri yerinde ve zamanında eleştiri yapan, geleceğe ışık tutan ve Türkiye'nin aynası olarak görüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz