Amylum İşçilerinin Grevi

Tek Gıda-İş Sendikası'na bağlı grevdeki Amylum Nişasta işçilerinin, grevi 54. gününe girdi. Adana Hacı Sabancı...

Tek Gıda-İş Sendikası'na bağlı grevdeki Amylum Nişasta işçilerinin, grevi 54. gününe girdi. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika önünde 2 aya yakın zamandır grevde bulunan işçiler, bazı arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Daha önce işten çıkarılan Özkan Gözübüyük'ten sonra grev ve lokavt dışı gözlemci olarak fabrika içerisinde bulunan işçiler İdris Cankara ve Hasan Basri Köse'nin iş akitlerinin feshedilmesine tepki gösteren işçiler, "Direne direne kazanacağız", "Onursuz yönetim istemiyoruz", "Tek Gıda-İş burada, yönetim nerede", "İş, ekmek yoksa barış da yok" şeklinde sloganlar attı.

Reklam
Reklam

İşçilere destek veren Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mecit Amaç, Adana şube başkanı Ayhan Aydoğdu, şube sekreteri Osman Savuran ve sendika avukatı Elif Doğan Türkmen de işçilerin haklı taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini belirttiler.

Genel Başkan Yardımcısı Amaç, "Birliğimizi, dirliğimizi koruyacağız. İşten atılan işçi kardeşlerimizi de geri alacaklar" dedi.

İşveren tarafından grevde oldukları gerekçesiyle bazı arkadaşlarının diğer işçilere gözdağı vermek amacıyla işten çıkarıldığını söyleyen Amaç, "Arkadaşlarımız arasına nifak tohumları ekilmeye çalışılıyor ancak bizi yıldıramazlar. Grevdeki işçilerimiz fabrikalarını yöneticilerden daha çok seviyor. Mücadelemiz haklı taleplerimiz kabul edilinceye kadar devam edecek" dedi.

Sendika avukatı Türkmen ise işten çıkarılan işçiler için işe iade davası açılacağını ve davayı kazanacaklarına inandıklarını vurguladı. İşçilerin yanında olduklarına vurgu yapan Av. Türkmen, grevdeki işçilere yönelik yaptığı açıklamada, "Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olun ve mücadelenizden taviz vermeyin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: