Ana Gibi Yar Olmaz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 'Anneler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajda "Annelerimiz, derin ve...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 'Anneler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajda "Annelerimiz, derin ve benzersiz bir sevgiyle bağlandığımız, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır" dedi.

Dr. Asım Güzelbey, tüm hayatları boyunca büyük özveri, karşılıksız sevgi ve sınırsız hoşgörüleriyle, çocuklarını eğitip, kişiliklerini biçimlendiren ve onları bir yetişkin durumuna getiren, annelerimizin çabalarının yüce bir uğraşı olduğunu vurguladı. Başkan Güzelbey, "Geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın, dünya sorunlarına duyarlı, insan sevgisi ile dolu, barışı, dostluğu, kardeşliği özümsemiş, uygar bireyler olarak yetişmelerini sağlamak öncelikle annelerimizin sorumluluğundadır. Karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizin bu zor, ancak kutsal görevlerini severek yerine getirdikleri muhakkaktır. Annelerimiz, sağlıklı toplumsal yapının, huzurlu aile ortamının temelidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak annelerimizi sosyal yaşamın içine taşımak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Güzelbey, şöyle devam etti:

"Bunun için Anne Merkezleri Projesini hayata geçirdik. Belediyemiz tarafından hizmete açılan ve Türkiye'nin ilk anne eğitim merkezi olan Umut Anne Merkezi ile ardından kentimize kazandırdığımız Mutlu Anne Merkezine, Gaziantepli kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Anne Merkezleri ile ailelerin çocuklarını yetiştirme kalitesinin ve demokratik katılım becerilerinin artması, cinsiyet eşitliği, aile ve komşuluk ilişkilerinin desteklenmesi, anne ve ailelerin bilgi ve becerilerinin artması, iş ve aile yaşamının dengelenmesi, gençlerin, kadınların fikir ve düşüncelerinin destek gördüğü bir toplum oluşturulması gibi topluma yönelik katkılar sağlamayı hedefliyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Bilgi birikimlerini ve yaşam deneyimlerini aktararak, bizlerin insanları, dünyayı, yaşamı seven mutlu bireyler olmamız için özveriyle gece gündüz uğraş veren tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: