Ana-Kız Okuldayız kampanyasıyla 476 kursiyer sertifika aldı

Erzurum’da Ana-Kız Okuldayız kampanyası kapsamında 2010-2011 yılında açılan 62 okuma yazma kursuna 712 kişi katıldı....

Erzurum’da Ana-Kız Okuldayız kampanyası kapsamında 2010-2011 yılında açılan 62 okuma yazma kursuna 712 kişi katıldı. Bunlardan 476’sı sertifika almaya hak kazanırken başarılı 180 kursiyere çeyrek altınla ödüllendirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde ana ve kız çocuklarının daha eğitimli hâle getirilmesi amacıyla 6 Haziran 2008’de başlatılan ‘Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası’ devam ediyor. Kampanya ile ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, eğitim imkânlarından yararlanamamış, zorunlu öğretim çağını geçirmiş genç kız ve kadınlara okuma yazma öğretiliyor. Kampanya kapsamında Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı tarafından 2010-2011 yılında ilçede okuma yazma bilmeyen bin 337 kişi tespit edildi. Bunun üzerine 62 okuma yazma kursu açıldı. Bu kurslara katılan 326’sı kadın 150’si erkek olmak üzere 476 kişi kursu başarıyla bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Bu kursiyerlerin açıköğretim 6. sınıftan eğitimlerine devam etme hakları bulunuyor.
Kampanya kapsamında son üç yıl içerisinde açılan 226 kursta ise 2 bin 473 kişi belge almaya hak kazandı. Bugün Halk Eğitim Salonu’nda düzenlenen sertifika ödül töreninde başarılı bulunan 180 kişiye çeyrek altın verildi. Törende nine-anne-torun olan kursiyerler de yer aldı. Bu arada Kırgızistan’dan gelen kursiyerlere ödülleri ve belgeleri Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik tarafından verildi. Kaymakam Çelik, okuma-yazma kurslarına katılanların çocuklarını okula gönderme konusunda ihmalkâr davranmamalarını önerdi. Bir zamanlar yararlanılmayan eğitim imkânlarından bu kurs sayesinde faydalandığını ifade eden Çelik, katılımcıları tebrik etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz