Ana kız okuldayız kampanyasıyla okuma yazma öğrendiler

Bartın’ın Ulus İlçesinde, "Ana kız okuldayız" kampanyası kapsamında verilen okuma yazma kursu sona erdi.<br/>İlçenin Kumluca...

Bartın’ın Ulus İlçesinde, "Ana kız okuldayız" kampanyası kapsamında verilen okuma yazma kursu sona erdi.
İlçenin Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda verilen "Ana kız okuldayız" kampanyası kapsamında verilen kursa katılan tamamı bayan 8 kursiyer okuma yazmayı öğrendi.

Kursa gelmeden önce her zaman günlük gazete okumak istediğini aktaran 47 yaşındaki Hatice Güleç, "Kurs sayesinde okuma yazma öğrendim. Artık gazete okuyabildiğim için çok mutluyum" dedi. 59 yaşındaki Aynur Hızarcı ve Döndü Orhan ise okumayı bilmediklerini her zaman hep kitap okumayı hayal ettiklerini ifade edip, "Bu kurs sayesinde kitap okumayı öğrendiğimiz için çok mutluyuz. Bize okuma yazmayı öğreten öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz." şeklinde duygularını dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Tamamı bayan olan öğrencilere okuma yazma kursu veren öğretmen Erdal Çetin ise, Ana-Kız Okuldayız kampanyası kapsamında yetişkinler için verdikleri kursun yaklaşık 2,5 ay devam ettiğini ve toplam 90 saatlik bir kurs olduğunu söyledi. Çetin, ilk defa böyle bir kursta görev aldığını belirterek, "Kursa gelenlerin gözlerindeki ışıltı ve birinci sınıf öğrencisi gibi heyecanlı olduklarını gördüm. Kursiyerlerin hepsi de okuma ve yazmayı kısa sürede öğrendi." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz