Anaç Sığır Destekleri Ödendi

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 2012 yılı Anaç Desteklerinin çok kısa...

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 2012 yılı Anaç Desteklerinin çok kısa bir zaman zarfında üyelerin hesabına aktarıldığını belirterek, diğer yıllara nazaran bu yıl daha erken çıkan desteklerin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Bu yıl inek başına üyelerine 285 TL desteği verildiğini belirten Başkan Dermenci;

“ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından normalde Mayıs ayı sonu ödenen Anaç Sığır Destekleri bu yıl ülkemizde ve buna bağlı olarak ta İlimizde yaşanan kuraklıklar ve zor kış şartları göz önünde tutularak bir ay önceden ödendi. Bu da zor durumda olan yetiştiriciyi bir nebze de olsa rahatlattı. Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği çerçevesinde, 2012 yılı Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri anaç sığır destekleri ve +60 TL’lik soy kütüğü ilavesi ile birlikte inek başına 285 TL olmak üzere damızlık birliği üyelerine ödeme yapılmıştır. Soy kütüğü ilavesi olmayan işletmelere de inek başına 225 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

“5 MİLYON 649 BİN 943 TL DESTEKLEME “

Başkan Dermenci, 2 Bin 329 üyemizin toplam 25 bin 109 ineğine 5 Milyon 649 Bin 943 TL Destek çıktığını ve ödemelerin yapıldığını ifade ederek;

“ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bizlerin de talepleri ve yoğun uğraşları sonucunda büyük işletmelere geçtiğimiz yıl 200 baş hayvana kadar tam, 200 ve üzeri baş havana da yüzde 50 destekleme ödemesi yapılırken, bu yıl bu uygulama değiştirilerek, büyük işletmeler için hayati bir önem taşıyarak 500 baş hayvana kadar tam, 500 baş ve üzeri baş havana da yüzde 50 olarak değiştirilmiştir” kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz