Anadilde eğitime karşı değilim

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın söylemlerinin aksine Urfa Milli Eğitim Müdürü anadilde eğitime karşı olmadığını dile getirdi…

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Şanlıurfa’da 4+4+4 yeni eğitim sistemi hazırlıklarını anlattı. Anadilde eğitime ilişkin bir soruyu ise, “Anadilde insanlar eğitim görme hakkına sahipler. Ben şahsen bir mahsur görmüyorum. Anadilde insanlar eğitim görebilirler. Bunun hiçbir sakıncası yok bana göre” diyerek yanıtladı.

Ahmet Pala’nın sözleri, bu konuda, ilk kez milli eğitim müdürlüğü seviyesinde bir yöneticinin ağzından çıkan cümleler olarak kayıtlarda yer aldı.

3 YILDA 14 BİN DERSLİĞE DAHA İHİTYAÇ DUYULACAK

Reklam
Reklam

Şanlıurfa’da bugün itibariyle yeni eğitim öğretim yılında devreye gireceklerle birlikte toplam 11 bin 500 dersliğin bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, “2013-2016 yılları arasında Bakanlığın tespitiyle Şanlıurfa’da 14 bin dersliğe daha ihtiyaç olacak. Bakanlık bunun 6000’ini yapmayı taahhüt ediyor. Geri kalanını ise hayırsever işadamı ve vatandaşların katkılarıyla yapmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra nüfus yoğunluğu açısından Şanlıurfa 4. sırada yer alıyor. Bu yüzden alabildiğine dersliğe ihtiyacımız var. İnşallah bunları zaman içinde tamamlayacağız. Birinci önceliğimiz fiziki eksikleri temin etmek olacak” dedi.

ŞANLIURFA’DA 4+4+4 HAZIRLIKLARI

Yeni Eğitim Sistemi hazırlıklarına ilişkin soru üzerine Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, “Okullarda dönüştürme işlemleri devam ediyor. Normal eğitim yapılan 3 okulumuz var. Diğerlerinde ise ilk ve orta eğitim veriliyor. İkili eğitim yapılan okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı 50 civarında. 35 olan 40 olan yerler de var ama ortalama 50. Bunu da tekli eğitim olarak düşündüğümüz zaman 70-80-90 demektir. İkili öğretimle biz bunu 50 seviyesinde tutuyoruz. Bu sayılar ilköğretimde daha az, ortaöğretimde daha yoğun. Ortaöğretimin de zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla öğrenci sayısı artış gösterecektir. Ancak bizler sürekli okul yapmaya devam edeceğimiz için yakın bir gelecekte Türkiye ortalamasını yakalamaya çalışacağız, İnşallah” dedi.

Reklam
Reklam

SEÇMELİ DERS ÖĞRETMEN AÇIĞI ÜCRETLİLERLE GİDERİLECEK

Seçmeli ders öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle giderileceği yönündeki soruyu ise Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala şu sözlerle yanıtladı, “Bu doğru. İlk etapta Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olarak kondu. Arından Peygamber Efendimizin Hayatı kondu. Daha sonra Kürtçe seçmeli ders olarak kondu. Bunlardan Siyer ve Kur’an-ı Kerim dersleri için gerekli öğretmen açığını Din Kültürü öğretmenleri ve İlahiyat mezunlarından karşılayacağız. Kürtçe öğretmen açığını ise bu dili bilen üniversite mezunu insanlardan karşılayacağız. Bazı üniversitelerimizin Kürtçe bölümleri açılıyor. O üniversiteler de mezun verince açığı onlarla gidermeye çalışacağız.”

ANADİLDE EĞİTİME KARŞI DEĞİLİM

Anadilde eğitim konusunun sorulması üzerine, “Benim bu konudaki görüşlerim belli. Yani anadilde insanlar eğitim görme hakkına sahipler. Ben şahsen bir mahsur görmüyorum. Anadilde insanlar eğitim görebilirler. Bunun hiçbir sakıncası yok bana göre” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anadilde eğitim tartışmalarına "Tek Bayrak,Tek Dil" sözleriyle yanıt vererek anadilde eğitime karşı olduklarını ifade etmişlerdi.

ŞANLIURFALILARDAN DERSLİK İSTEDİ: KAMPÜS YAPIN KİRALAYALIM

Son olaran Şanlıurfalı hayırsever ve işadamlarına seslenen Ahmet Pala, “Acilen Şanlıurfamızın varlıklı zengin insanlarına seslenmek istiyorum. Hayırsever insanlarımız bize kampus okul yapsınlar. Onları Bakanlığımız aracılığıyla kiralama imkânımız var. Şanlıurfamız terörden uzak bir kent. İşadamlarımıza sesleniyorum. Gelsinler Urfa’ya yatırım yapsınlar. Çocuklarımızın büyük bir kısmı Mart ayında tarlalara çalışmaya gidiyor. Urfa’ya yatırım yapılırsa ebeveynleri kendi kentlerinde çalışır. Çocuklar eğitimi bırakmak zorunda kalmaz. Tüm davranışlarımızla çocuklarımıza iyi birer örnek olalım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz