"Anadolu Ağabeyleri Panelleri"

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Bediüzzaman, her zaman din bilimleriyle fen bilimlerinin bir arada okutulmasının üzerinde durdu" dedi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Bediüzzaman, her zaman din bilimleriyle fen bilimlerinin bir arada okutulmasının üzerinde durdu" dedi.

Risale Akademi, Bursa Bediüzzamanı Anma ve Anlama Platformu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) "Anadolu Ağabeyleri Panelleri - Mehmet Fırıncı Hayatı, Fikirleri ve Görüşleri Paneli" düzenlendi. Panelde, Bediüzzaman ve talebelerinden "Mehmet Fırıncı" olarak bilinen Mehmet Nuri Güleç'in hayatı ele alındı. Nuri Güleç de panelde hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Tarhan, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Nuri Güleç'in hayatının herkese örnek olması gerektiğini ifade ederek, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Panel sayesinde birçok unutulmuş değerin tekrar hatırlandığını anlatan Tarhan, "Bediüzzaman, her zaman din bilimleriyle fen bilimlerinin bir arada okutulmasının üzerinde durdu. Bu hareket, bu ikisinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Türkiye'de bu unsurların olmasıyla radikalleşme önlendi. İslam'ın barış ve aydınlık yönü ortaya çıktı" diye konuştu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de Bediüzzaman Said Nursi'nin fikrinin dünyaya yayıldığını ifade etti. Özdemir, "Mehmet Fırıncı ağabeyimiz 70 yaşında bile diyar diyar gezdi. Herkes onu 'Fırıncı Ağabey' diye anlatır. Eğer İngilizce'ye 'ağabey' kelimesi girerse, bu ağabeylerimiz sayesinde girecek. Bugün İslam'ın ve Kuran'ın mesajının yayılmasında Fırıncı ve diğer ağabeylerin gayretleri, ihlasları ve samimiyetlerine borçluyuz" dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç da Mehmet Fırıncı ile yaşadığı hatıraları anlattı. Arınç, "Fırıncı ağabeyimiz güler yüzlü, alçak gönüllü bir insandır. Üstat, 'unutmak ehemmiyet vermemektir' der. Bu yüzden Fırıncı ağabeyimiz buna dikkat eder. Mehmet Fırıncı ağabey, güzel İstanbul Türkçesi konuşan birisi, hoş sohbet bir insan. Allah ondan ve yaptıklarından razı olsun" ifadelerini kulandı.

Reklam
Reklam

Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek de "Anadolu ağabeyleri"ni anmanın kendileri için vicdan borcu olduğunu dile getirerek, "Bu şahsiyetleri unutamayız. Onlara teşekkür borçluyuz. Üstad'ı hayattayken tanıyan ve ona hizmet eden ağabeylere 'son şahitler' deniliyor. Bu son şahitlerin daha da fazla anılmasını istiyoruz" dedi.

Panelde, araştırmacı-yazar İhsan Atasoy ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından panelistlere plaket verildi.

Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: