Anadolu Ajansı 92 yaşında-HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş: "Son yıllarda Anadolu Ajansı'nın büyük bir sıçrama yaptığını görüyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Son yıllarda Anadolu Ajansı'nın (AA) büyük bir sıçrama yaptığını görüyoruz. Bundan da büyük memnuniyet

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Son yıllarda Anadolu Ajansı'nın (AA) büyük bir sıçrama yaptığını görüyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Kurtulmuş, AA'nın 92. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AA'nın Türkiye'nin köklü kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

AA'nın yeni Türkiye'nin kurulmasında çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Son yıllarda Anadolu Ajansı'nın büyük bir sıçrama yaptığını görüyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yaptığı atılımlarla AA'nın rekabetçi bir yapıya kavuştuğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, Türkiye'de ve yurt dışında bütün insanlığı ve medeniyet havzamızı ilgilendiren haberleri, doğru şekilde Türk kamuoyuna taşıma açısından tarihi bir fonksiyonu yerine getiriyor. Ümit ediyorum, Anadolu Ajansı kısa süre içerisinde yeni dönemin şartlarına adapte olur. Ülkemizin değil, dünyanın sayılı ajansları haline gelir. Anadolu Ajansı'nı dünyanın lider, yıldız bir ajansı olarak görmeyi temenni ediyoruz."

Kurtulmuş, Anadolu Ajansı'nın 2020 yılına kadar "dünyanın en etkili ilk 5 ajansı" arasına girme hedefini yerinde bulduğunu belirterek, Türkiye'nin her alanda büyümek durumunda olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş, "AA'nın kendi imkanlarını çoğaltarak dünyanın dört bir tarafında ofislerini kurması ve bütün ajanslarla rekabet edebilir bir hıza ulaşması gerekiyor. Ümit ederim bunlar sağlanır. Bunların sağlanmaması için hiçbir neden yok. Tam tersine Türkiye'deki gelişmeler AA'nın önünü açıyor. Bu hedefin de üstüne çıkan bir Anadolu Ajansı'nı en kısa sürede bulacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: