Anadolu Ajansı 93. Yaşında

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, dünyanın en önemli haber ajanslarından biri haline gelen Anadolu Ajansı'nın, haber anlayışındaki ciddiyet

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, dünyanın en önemli haber ajanslarından biri haline gelen Anadolu Ajansı'nın, haber anlayışındaki ciddiyet ve güvenilirlik ilkeleriyle toplumsal iletişimin temel dayanaklarından biri olduğunu belirtti.

Çimen, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal tarafından kurulan Anadolu Ajansı'nın ülkenin kaderinin tayin edildiği bir zamanda milletin sesi olduğunu, yokluk yıllarında istiklal mücadelesini tüm dünyaya duyurarak uluslararası kamuoyunun oluşmasını sağladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Bugün tüm dünyanın en önemli haber ajanslarından biri haline gelen Anadolu Ajansı'nın haber anlayışındaki ciddiyet ve güvenilirlik ilkeleriyle toplumsal iletişimin temel dayanaklarından biri olduğunu vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı ağırlığını her geçen gün artıran, ülkemizin sesini dünyaya duyurma hususunda bugün de çok büyük rol oynayan kurumlarımızın başında gelmektedir. Diğer yandan tüm yurt sathına yayılmış haber ağıyla bölgesel ve yerel iletişimin de en önemli aktörlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu vesileyle Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, değerli mensuplarına başarılar diliyorum. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi yönündeki gayretlerinden ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Çok iyi biliyoruz ki toplumsal yapı ve yaşamda gerçek, çoğu kez görüntünün ardında gizlidir ve o özü ortaya çıkarmak realiteyi kavramanın olmazsa olmaz koşuludur. Bu açıdan olayların peşinden koşan her bir haberci, görüntünün ardındaki hakiki nedenleri toplumsal alana taşımak gibi bir sorumluluktan gücünü almaktadır. Gündelik yaşamın sıradan görüntülerinin ardında saklı hakikatleri gösterebilen her haberciyi bu anlamda yürekten kutluyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: