Anadolu Ajansı'nın 92. yıldönümü

Anadolu Ajansı'nın (AA) 92. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antalya Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen "Antalya'ya Havadan Bakış" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) 92. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antalya Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen "Antalya'ya Havadan Bakış" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

ICF Airports Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali 1 Nolu Gelen Yolcu Bölümü'nde açılan sergide Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Okan Özer'e ait Antalya'nın havadan çekilmiş 29 fotoğrafı sergilendi.

Eski Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Antalya için çok anlamlı bir fotoğraf sergisinin açılışının yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı çalışanlarına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, bu fotoğraf sergisinin Antalya'nın sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını bir kez daha gösterildiğini kaydetti.

Antalya'ya gelen turistlerin bu sergi ile Antalya'yı daha iyi tanıyacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Bir şehri anlamak için o şehrin özellikle havadan çekilmiş fotoğraflarına iyi bakmak lazım. O şehrin sadece otellerden ibaret olmadığını, hangi tür zenginliklere sahip olduğunu ve o zenginliklerin de nasıl bir uyum içinde olduğunu görmek açısından havadan çekilen fotoğrafları iyi bakmak, iyi incelemek lazım" dedi.

Sergideki fotoğraflarda Aspendos Antik Tiyatro ile dünyaya ihraç edilen sebzelerin yetiştirildiği seraların yan yana olduğunun görüldüğünü söyleyen Çavuşoğlu, bu durumun Antalya'nın turizmi ve tarımıyla birbirini tamamlayan bir kent olduğuna işaret ettiğini kaydetti.

2003 yılında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi toplantıları için sık sık Strazburg'a gittiğini ancak Strazburg'u 2010'da kendisine hediye edilen kitaplardan havadan çekilmiş fotoğraflara baktığında daha iyi tanıdığını anlatan Çavuşoğlu, "Kitaba şöyle bir baktığımızda bizim 7 yılda tanıdığımız Strazburg'tan çok farklı olduğunu, ne kadar güzel olduğunu, tarihi dokusuyla doğal yapının bütünleştiğini, o içinden geçen ırmakların derelerin şehri ne kadar güzellik kattığını o havadan çekilmiş fotoğraflarda gördüm" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı'nın da Antalya'ya güzel bir armağan sunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, fotoğraflarla Türkiye'ye gelen turistlerin Antalya'yı daha iyi tanıyacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın 92 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Anadolu'nun her bir köşesindeki en küçük haberi dünyanın her bir köşesine başarıyla duyuran bir ajanstır. Son yıllarda Türkiye'de özel sektörde de medya giderek güçleniyor. Hepsinin televizyonları, kanalları, gazeteleri var ve ajansları da var. Ama hepsi de Anadolu Ajansı'nın bu 92 yıllık tecrübesinden ve de Anadolu'nun her bir köşesindeki mevcudiyetinden en iyi şekilde faydalanmıştır ve bundan sonra da faydalanmaya devam edecektir. Ama biz Anadolu Ajansı'na bu başarılı haberciliğinin yanında özellikle sosyal konulara duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz."

Anadolu Ajansı tarafından ocak ayında Strazburg'ta Somali ile ilgili fotoğraf sergisi düzenlendiğini hatırlatan Çavuşoğlu, Somali'de yaşananları, Somalilerin çığlığını, o fotoğrafların 47 ülkenin milletvekillerine ve halkına duyurduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı'nın sergilediği fotoğrafların Somali'deki dramı en iyi şekilde anlattığını söyleyen Çavuşoğlu, "Dolayısıyla bu insani ve sosyal konulardaki duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin ve Antalyamızın tanıtımı için göstermiş oldukları çaba için de tebrik ediyoruz. Nice 92 ve 100 yıllar diliyoruz" diye konuştu.

-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antalya'nın son günlerde güzel çalışmalara tanıklık yaptığını kaydetti.

Antalya halkı adına bu çalışmalardan gurur duyduğunu ifade eden Akaydın, "Atatürkümüzün kurucusu olduğundan övünç duyduğumuz Anadolu Ajansımızın da etkinliklerini gururla izliyoruz. Zannediyorum, gururumuz biraz sonra biraz daha artacak hava fotoğraflarıyla. Belki biraz hüzünleneceğiz de eski Antalya ile kıyasladığımızda ama genellikle mutlu olacağız diye düşünüyorum" dedi.

-Anadolu Ajansı, dünyanın ilk 5 ajansı olma hedefiyle çalışıyor-

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin de Anadolu Ajansı'nın 100. yıl vizyonunun içerideki görevini tam anlamıyla yerine getirme, dışa açılma ve dünyanın ilk 5 ajansından biri olma hedefini kapsadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu vizyon çalışması kapsamında başarılı projelere imza atıldığını ifade eden Şahin, ajansın gelişmesinde ve düzenlediği aktivitelere katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya da Anadolu Ajansı'nın 92'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında "Antalya'ya Havadan Bakış" adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptıklarını kaydetti.

Çetinkaya, "Okan arkadaşımız, geçen yıl 3 gün bir helikopterle günün değişik saatlerinde Antalya'nın değişik yerlerini fotoğrafladı. Yunanca anlamı fotoğraf ışığın, yazıya dökülmesidir. Bir de fotoğrafın zamana tanıklık etme özelliği var. Biz de bu sergimizle fotoğrafların özelliklerini yansıtıyoruz" diye konuştu.

Çetinkaya, serginin açılışında emeği bulunanlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Şahin, fotoğraf sergisine sponsorluk desteği veren ICF Airports adına Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş'e plaket verdi.

Serginin açılışını yapan davetliler, daha sonra sergiyi gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz