Anadolu Basını Özendirme Yarışması Başvuruları Başladı

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ‘Anadolu basını özendirme yarışması 2012’ başvuruları 15 Eylül’de...

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ‘Anadolu basını özendirme yarışması 2012’ başvuruları 15 Eylül’de başlayıp 31 Ocak’ta sona erecek. Basın Yayın Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, Bursa’lı gazetecilerden yarışmaya katılmalarını istedi.

Yarışma, Anadolu basının gelişmesine katkıda sağlamak, yerel medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek ve yerel kaliteyi yükseltmek için yapılıyor. Yerel haber, makale-yorum (Politika, Ekonomi, Kültür, Turizm, Spor), mizanpaj, araştırma, röportaj ve Türkçenin doğru kullanımı konuları yarışmada yer alacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca yurt dışından günlük veya haftalık Türkçe yayın yapan, yazılı basında görev yapmış gazeteciler de ‘Türkiye’nin tanıtımı’ ve ‘Türkçenin doğru kullanımı’ dallarında büyükelçilikler, konsolosluklar ve basın müşavirlikleri aracılığıyla yarışmaya başvuracaklar. Yarışmaya katılmak isteyen basın mensupları, katılacakları dalın belirtildiği bir başvuru yazısıyla birlikte, imzaları yayımlanan 2012 yılına ait eserlerinin yer aldığı gazeteleri Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne ulaştıracak.

Yarışmaya katılmak isteyen adaylar doğrudan başvuru yapabilirken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve profesyonel gazeteci olması gerekiyor. Adayların çalışmalarının yayınlandığı gazeteden genel müdürlüğe 8 adet göndermesi gerekirken, yarışmanın sonuçları 2013 yılı Şubat ayında genel müdürlük web sayfasından yayınlanacak. Dereceye giren basın mensuplarının adreslerine de yazıyla bildirilecek.

Basın Yayın Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, geçtiğimiz dönem Bursa’dan 2 gazetecinin ödül aldığını hatırlatarak, “İnşallah Bursalı basın mensupları yarışmaya ilgi gösterir. Onları bu yarışmada görmek istiyoruz. Bursalı gazetecilerden ödüller bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: