"Anadolu Basketbol Turu"-12 DABO Türkiye Direktörü Şenbayrak:"Cizre'de Basketbolun Altyapısını 12 Dev Adambasketbolcuları Ile Doldurmaya Iddialıyız"

ŞIRNAK (A.A) - Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) projesi kapsamındaki "Anadolu Basketbol Turu" eğitim çalışması

ŞIRNAK (A.A) - Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) projesi kapsamındaki "Anadolu Basketbol Turu" eğitim çalışması Cizre ilçesinde yapıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, Garanti Bankası'nın sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Türkiye Direktörü Samer Şenbayrak, Amerikalı antrenörler Chris Dial ve Brittany Fowler, Anadolu Efes Altyapı Antrenörü Cenk Yıldırım ile birlikte geldikleri Cizre'de öğrencilere eğitim verildi.

Cizre Kapalı Spor Salonu'nda yapılan etkinlikte Cizreli 12 Dev Adam Basketbol Okulu sporcularıyla bir araya gelen Şenbayrak, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu programı 5 ilde uygulayacağını ve amaçlarının bu bölgeden de milli takımlara ve önemli kulüp takımlarına oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Cizre'de 12 DABO'daki çalışmalara 2011 Ekim ayında başlandığını ifade eden Şenbayrak, şunları söyledi:

"Çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. 12 Dev Adam Basketbolcuları olarak Şırnak'ta 70-80 çocuğumuza basketbol eğitimi veriyoruz. Cizre'de basketbolun altyapısını 12 Dev Adam Basketbolcuları ile doldurmaya iddialıyız. Bu kapsamda sene içerisindeki antrenmanlara katılan çocuklarımızın çalışmalarını farklı bir atmosfere sürükleyebilmek adına Anadolu Basketbol Turu düzenledik. Anadolu Basketbol Turu için Amerika'dan konunun uzmanı olan basketbol antrenörlerini getirdik. Uzman antrenörler çocuklara burada bir gün boyunca basketbol eğitimi verecekler. Türbinlerde velilerimizin olması sahadaki çocuklarımızın heyecanına ortak olmaları bizim için çok önemli. Basketbol sporunun birleştiriciliği, kardeşlik davranışları ve paylaşımcı özelliği bu organizasyonlarla ön plana çıkıyor."

Şenbayrak, projenin çok önemli olduğunu, Türkiye'de büyük şehirlerde basketbol adına sunulan tüm imkanların bu proje ile birlikte Cizre'deki sporcuların ayağına kadar getirildiğini dile getirerek, "Amerika'dan getirdiğimiz antrenörler bilgi, birikim ve tecrübelerini birebir Cizreli çocuklarımızla paylaşma imkanı buldu. 12 Dev Adam Basketbolcuları projesinde geçtiğimiz yıllarda Enes Kanter Van'dan keşfedilerek NBA'ye kadar yükselmişti. Bu proje ile neden Cizre'den, Şırnak'tan çocuklarımız milli takıma kadar yükselmesinler. Bu bölgeden de milli takımlarımıza ve önemli kulüp takımlarımıza oyuncu yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Şenbayrak, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, 70'in üzerinde merkezde organize edilen basketbol okullarında, yaz ve kış dönemi olmak üzere, yılda yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin basketbol eğitimi gördüğünü, 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda 2002'den bu yana devam eden çalışmalar kapsamında, 40 binin üzerinde öğrenciye nitelikli basketbol eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Eğitim amaçlı tur, sırayla Mardin'in Midyat ilçesi, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da devam edecek.

Muhabir: Abidin Yel / Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz