Anadolu Cam krizi fırsata çevirdi

Türkiye'yi de etkileyen küresel krize rağmen, Anadolu Cam yatırım ve büyüme stratejisini sürdürüyor. Anadolu Cam, Makedonya'da Cam Ambalaj Tesisi kuruyor.

Şişe Cam'dan yapılan açıklamaya göre, Anadolu Cam, Makedonya'da bir Cam Ambalaj Tesisi kurmaya yönelik Üsküp Teknolojik Sınai Kalkınma Bölgesi'nde fizibilite çalışmalarına başlamak için Makedonya Hükümeti ile protokol imzaladı. 250 kişiye istihdam olanağı tanıyacak olan projenin mali portresi 40 milyon euro olarak belirlendi. Şişe Cam'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Büyüme stratejini ‘bölgesindeki stratejik açıdan önem taşıyan ülkelerin, hızla gelişmekte olan pazarlarında güncel teknolojiler ile yatırım yapmak' olarak tanımlayan Anadolu Cam, stratejik büyüme hedefleri içinde önemli yeri olan Balkanlarda cam ambalaj kapasitesi oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Araştırma çalışmaları, yatırımcılara sunulan olanaklar, yatırımcı için olumlu havanın mevcudiyeti ve ülkenin stratejik coğrafi konumu dikkate alınarak Makedonya üzerinde yoğunlaştırılmıştır. 2007 yılından bu yana sürdürülen görüşmeler doğrultusunda, Makedonya'da bir Cam Ambalaj Tesisi kurmaya yönelik olarak Üsküp Teknolojik Sınai Kalkınma Bölgesi'nde fizibilite çalışmalarına başlamak üzere Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti ile 13 Mart tarihinde protokol imzalanmıştır. 100.000 ton/yıl kapasiteli olması planlanan cam ambalaj projesi kapsamında yaklaşık 250 kişiye doğrudan istihdam yaratılacaktır. Yatırım maliyetinin bu birinci aşama için 40 milyon euro olması planlanmaktadır. Makedonya ve çevresindeki ülkelerdeki şarap ve bira endüstrileri ana pazarlar olarak belirlenmiş olup, üretimin yarıdan fazlası ihraç edilecektir." (ANKA)

Reklam
Reklam