Anadolu Efes Jamon Alfred Lucas’ı Transfer Etti

Anadolu Efes, Jamon Alfred Lucas’ı kadrosuna kattı. 2011-2012 sezonunda Galatasaray forması da giyen Lucas’ı Anadolu...

Anadolu Efes, Jamon Alfred Lucas’ı kadrosuna kattı. 2011-2012 sezonunda Galatasaray forması da giyen Lucas’ı Anadolu Efes renklerine bağladı.

Amerika’da NCAA takımlarından Virginia Tech Üniversitesi’nden 2007 yılında mezun olan Jamon Lucas, ilk profesyonel kariyerine Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde başladı. 2008-09 sezonunda Almanya’nın Koeln 99’ers takımına transfer olan Lucas, aynı sezonun Ocak ayında Hırvatistan’ın KK Split takımına geçti. Bir sezon sonra Yunanistan’ın Maroussi takımında forma giyen Amerikalı oyuncu, 2010-11 sezonunda bu kez Yunanistan’ın Olympiacos takımına transfer oldu. Jamon Lucas geçtiğimiz sezon ise Galatasaray forması ile Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etti. 2011-12 sezonunda Galatasaray forması altında Beko Basketbol Ligi’nde 36 karşılaşmada görev yapan başarılı oyuncu Jamon Lucas , 9.5 sayı, 3.5 ribaunt, 4.4 asist ve 1.6 top çalma ortalamasını tutturdu. THY Avrupa Ligi’nde ise 16 karşılaşmada forma giyen Lucas 9.3 sayı, 4.1 ribaunt, 3.2 asist ve 1.8 top çalma istatistikleri ile mücadele etti.

Reklam
Reklam

NCAA’e adım atmadan once Andrew Jackson Lisesi’nde savunmacı kimliği ile dikkatleri üzerine çeken Jamon Lucas lise düzeyinde en iyi 20 oyun kurucudan biri olarak gösterilirken, Virginia Tech Üniversitesi’nde de başarılı savunma performansını devam ettirdi.Virginia Tech takımında 2006-2007 sezonunda maç başına 11.4 sayı, 4.5 ribaunt, 4.5 asist ve 2.8 top çalma ortalamaları yakalayan Lucas, NCAA’de yılın takımına seçildi ve Atlantik Konferansı’nda 'Yılın Savunmacısı' ünvanını elde etti. Amerikalı oyuncu ayrıca 2011-12 sezonu başında Galatasaray ile Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: