Anadolu eşeği, TBMM’ye dilekçesini verdi

Devlet nezdinde ‘hayvan’ sayılmayan eşeğin haklarını savunmak isteyen yönetmen ve çevrecilerin oluşturduğu bir grup TBMM’ye dilekçe verdi.

Devlet nezdinde ‘hayvan’ sayılmayan eşeğin haklarını savunmak isteyen yönetmen ve çevrecilerin oluşturduğu bir grup TBMM’ye dilekçe verdi.

2 Aralık'ta vizyona girecek “Entelköy Efeköy’e Karşı” filminin en önemli sembollerinden filozof, bilge ve aktivist “Anadolu Eşeği”; eşek soyunun haklarını savunmak için yollara düştü! Çiftlik hayvanı dahi sayılmayan eşek nesli için devletten statü talep etmek üzere, Muğla-Milas’tan yola çıkan “Anadolu Eşeği”nin basın açıklaması; 15 Kasım 2011, Salı günü Abdi İpekçi Parkı’nda Yüksel Aksu tarafından yapıldı. “Anadolu Eşeği”; EKODOSD Kuşadası Başkanı Bahattin Sürücü ve Yüksel Aksu’nun imzaladığı dilekçesini ise, Milas Pınarcık Köyü temsilcileri ile birlikte Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanlığı’nda, Komisyon Başkanı AKP Çanakkale milletvekili Mehmet Daniş’e sundu.

Reklam
Reklam

Abdi İpekçi Parkı’nda yapılan basın açıklamasının ardından oyuncuların, yapımcıların, Muğla halkının ve muhtelif kitle örgüt temsilcilerinin yanı sıra, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat AKP Muğla milletvekili Ali Boğa ve CHP Muğla milletvekili Tolga Çandar’ın da destek için yanında bulunduğu “Anadolu Eşeği”; eşekler için statü talep eden dilekçesini Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanlığı’nda, Komisyon Başkanı AKP Çanakkale milletvekili Mehmet Daniş’e sundu. Dilekçe ile birlikte komisyona, Prof. Dr. İsmet Sungurbey’in “Hayvan Hakları” isimli kitabı da sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz