Anadolu firmalarına uluslararası rekabet gücü aşılanıyor

Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanlığı (GAİB)'nın ev sahipliğinde Rekabetçi Sektörel Stratejiler Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayların...

Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanlığı (GAİB)'nın ev sahipliğinde Rekabetçi Sektörel Stratejiler Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayların Anadolu'da faaliyet gösteren firmalara uluslararası rekabet gücünün aşılanmasına katkı sağladığı belirtildi.

Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ECORYS’in ortaklığında yürütülen KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında düzenlenen Rekabetçi Sektörel Stratejiler Çalıştayı, GAİB merkezinde yapıldı.

Çalıştayda konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Daire Başkanı Emrah Sazak, Gaziantep’in çok dinamik bir yapısı ve projede çok önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında 5 ilin bulunduğunu aktaran Sazak, "Projemizin genel amacı, uluslararası piyasada KOBİ’lerin ihracattaki rekabet gücünü arttırmak. Gaziantep’te bu proje kapsama ayakkabıcılık sektörü dâhil edildi. Sektörü seçerken Gaziantep’teki sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin görüşlerine yer verildi. Sektörün geleceği, şehrin bulunduğu bölgenin ihracat potansiyeli, lojistik kolaylık ve dinamizmi Gaziantep’in bu projeye dâhil olmasına neden oldu. Bu proje kapsamındaki ilk toplantıyı da GAİB’de yapıyoruz. Çalıştayın sonucunda ayakkabıcılık sektörünün tedarik değer zinciri analizini ortaya koyarak ihracat eylem planını hazırlayacağız.” diye konuştu.

Uluslararası ihracatı geliştirmeye yönelik yapılan bu tür toplantılara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyleyen GAİB Genel Sekreter Vekili Salim Kocaer de toplantının önemine vurgu yaptı.

Kocaer, “İhracatta her zaman Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı başarmış şehrimiz, bu ve benzeri toplantılarla ihracatta daha da yukarılara çıkacaktır. Gaziantep gelişen ve değişen bir şehirdir. İnsanlarındaki müteşebbis ruh, Gaziantep’in bu gelişiminde önemli rol oynuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: