Anadolu Gençlik Derneği Ayasofya’nın Cami Olması İçin İmza Kampanyası Düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi tarafından tüm yurtta Ayasofya Camiinin müzelikten çıkıp cami olması...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi tarafından tüm yurtta Ayasofya Camiinin müzelikten çıkıp cami olması için başlatılan kampanyaya Gümüşhane’den de destek geldi.

İstanbul’un fethinin 560.yıldönümünde 15 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında başlatılan “İmzanla Zincirleri Kır” kampanyasında belirlenen 10 milyon imza hedefine ulaşmak için Gümüşhane’de de imza kampanyası düzenlendi.

Cuma namazı çıkışı kentin merkezi camisi olan Kemaliye Camii önünde basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Ayasofya’nın emperyalist güçlerin ve Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevirdiğini iddia ederek “1934 yılında yapılan bir işlemin 1935 tarihli kanunun maddesine dayandırılması izah edilemez” tespitinde bulundu.

Reklam
Reklam

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya’nın hem fethin sembolü hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsali olduğunu ifade eden Şenel, “İstanbul’un ilk Cuma namazı burada kılınmış, ilk hutbeyi Fatih Sultan Mehmet okutmuş, namazı da Akşemseddin kıldırmıştır. 482 yıl cami olarak müminlerin gözbebeği olan Ayasofya 1934 yılında bir oldu bitti ile müze haline getirilmiştir. Ayasoyfa ne taş, ne binadır. Ayasofya Hakk’ın batılı kuşatmasıdır. Ayasofya, cihat ruhunun remzi, akıncıların nal seslerinin tekbir sesleriyle buluştuğu İlay-ı Kelimetullah aşkının yapı taşıdır. Ayasofya, üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi olduğunun sembolüdür. Fethin nişanı, Sultan Fatih’in vakfıdır. Ayasofya’nın ibadete kapatılması Fatih’in ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bu konu sadece bizim değil, bütün ümmetin derdidir.” dedi.

Ayasofya’nın mutlaka camiye dönüşeceğini ve bu mahzun halinden kurtulacağını ifade eden Şenel, “İstanbul İslam’ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür, fethin sembolüdür. Ayasoyfa Camiinin açılışı, hakkı üstün tutan mananın yeniden İstanbul tarafından kuşanılması olacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şenel’in açıklaması sırasında AGD üyesi bir grup genç tarafından "Fethin sembolü Ayasoyfa", "Biletle Değil Abdestle Girmek İstiyoruz", "Fatih'in vakfiyesine sahip çıkalım", "Ayasofya'yı kapalı tutmak manada bütün camileri kapalı tutmaktır" pankartları açarak slogan atıldı.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar kampanyaya katılmak için imza attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: