Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatı Devam Ediyor

Antalya’nın Kepez ilçesi Kültür Mahallesi’nde gönüllük esasıyla yapılan Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin karkas inşaatının,...

Antalya’nın Kepez ilçesi Kültür Mahallesi’nde gönüllük esasıyla yapılan Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin karkas inşaatının, 2013 yılında tamamlanacağı bildirildi.

Kepez Belediyesi’nin Kültür Mahallesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği 8,5 dönümlük arazi üzerinde yapımına başlanılan okulun inşaatının devam ettiği belirtildi. Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı törenle 2011 Ağustos ayında temeli atılan İmam Hatip Lisesi’nin karkas inşaatının 2013 yılında tamamlanmasının nedeflendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Okulun yapıldığı alan, Kepez Belediyesi’ne ait bir araziydi. Bu araziyi meclis kararı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenini 2011 Ağustos ayında gerçekleştirdik.Yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle okulun inşasına 2012 Eylül ayında başlandı. İş adamları, esnaf, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteği ile okulun inşaatı devam ediyor.Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin karkas inşaatının 2013 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmasını bekliyoruz. Okulu, 2013-2014 yılı eğitim-öğretim döneminde açmayı hedefliyoruz” dedi.

Okulun mimari projesinin Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandığı belirten Başkan Tütüncü, 8,5 dönüm arazi üzerinde 28 derslikli okul ile 300 yatak kapasiteli pansiyon olacağını ifade etti. Okulun, yaklaşık 10 milyon TL’ye yapılacağını söyleyen Başkan Tütüncü, desteklerinden dolayı Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu üyelerine ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: