Anadolu Kadını, Ünlü Tasarımcıların Desteğiyle Dünya Pazarına Açılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın istihdamının arttırılması ile ilgili yeni bir projeyi hayata geçiriyor....

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın istihdamının arttırılması ile ilgili yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Bakanlık, kadınlara tasarım ve pazarlama konusunda destek verecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, haziran ayında ulusal ve uluslararası tasarımcılarla bir araya gelecek. Tasarımcılarla masaya oturularak kadının el emeğini, Anadolu’daki el işçiliğinin nasıl modernize edilerek dünya pazarına sunulacağı tartışılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ile ortak ‘Sektörde Kadın Buluşması’ toplantısı düzenledi. Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantının çıkışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Kadın emeği ile ilgili tasarım ve pazarlama olmak üzere 2 temel üzerinde çalışma yürüteceklerini belirten Şahin, "81 ilde gittiğimizde kadınların el emeğini ve hazırlamış oldukları ürünler var. Belediyelerin ve bakanlığımızın birçok destek merkezinde elde ettikleri ürünleri pazarlama ile birlikte daha iyi bir tasarım ortaya koymaları gerekiyor. Onların patent almasını ve markalaşmasını Ar-Ge desteği ile beraber ürünlerin büyük AVM’lerde satılacak hale dönüşmesi gerekiyor. Böylece kadın daha uzun soluklu bu el emeğini ekonominin içerisinde tutabilsin.” Proje ile girişimcilik ile beraber üretilen ürünün pazarlanmasının sağlanacağını vurgulayan Şahin, “Bunun için tasarım çok önemli. Neyi üreteceğini tersine döndüreceğiz. Sosyal hizmet merkezlerimizde kadınlarımızın hocaları ile birlikte ürettikleri ürünlerin pazara ne kadar uygun ve ekonominin içerisinde ne kadar yerine alabilir diye çalışacağız. Bunu tersine çevirerek hangi ürün pazara uygunsa onun üretileceği bir modelin alt yapısını oluşturuyoruz .Projede tasarım çok önemli o nedenle üniversitelerin tasarım bölümünde yenidünya düzeninde hangi ürünlerin daha iyi üretmemiz gerekiyor hangisinin pazar payının daha yüksek , pazarlama eğitimi pazarlama teknolojisi kadınlara nasıl verilmesi gerekiyor. Pazar ekonomisi nasıl yönetilmeli. Bunlar ile ilgili çalışmalar yürüteceğiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TASARIMCILARDAN DESTEK İSTENECEK

Proje kapsamında marka olmuş ulusal ve uluslar arası tasarımcılar görüşüleceğini belirten Şahin, "Örneğin tekstilde Made İn Türkiye bir marka oldu. Bunu nasıl yaptık markalaşmayı tasarımla yaptık pazarlamayı başararak yaptık. Avrupa Birliği’ne bakıldığında el emeği ürün fabrikasyon üründen çok daha pahalı. Bir tane üretiliyor o kişiye özel üretiliyor. Anadolu çok zengin bir coğrafya. Kadınımızın bu işe hem hevesi var hem de genetik olarak kabiliyeti var. Çıkardığı ürünü dünyada pazarlayacak ve bu ürünün patentini alarak markalaşacağı bir alt yapıyı oluşturuyoruz. Ulusal ve uluslar arası marka olmuş tüm tasarımcılar ile çalışacağız. Haziran ayında toplanacağız. Onlarla masaya oturarak kadının el emeğini Anadolu’daki el emeğini nasıl pazarlayacak nasıl modernize edecek onu konuşacağız. Örneğin olgunlaşma enstitülerimizde bize ait Maraş İşi, Gaziantep İşi güzel kumaşlardan yapılmış sırmalar var. o ürünün Pazar yapını arttırarak modernleştirecek bir çalışmayı oluşturacağız." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Çalışmanın iki önemli ayağını üniversitelerin tasarım bölümleri ve bu işi başaran kadın ve erkek tasarımcılar olduğunu kaydeden Şahin, "Biz bu ürünlerin kurumsal altyapısını devlet politikasına dönüştüreceğiz. Bunu başarırsak Anadolu’daki potansiyeli kullanmış olacağız. Halk eğitim, sosyal hizmet merkezleri ve ÇATOM’larda büyük bir ürün yelpazesi var. Bu zenginliği günümüz modasına uygun hale getirerek markalaştıracağız." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: