Anadolu Kaplanı 128’inci Yılını Kutluyor

Anadolu’da kurulan ilk lise, Türkiye’nin de ilk devlet lisesi olma unvanını elinde bulunduran Kastamonu Abdurrahmanpaşa...

Anadolu’da kurulan ilk lise, Türkiye’nin de ilk devlet lisesi olma unvanını elinde bulunduran Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi, 128’inci yılını kutluyor.

1885 devlet-vatandaş işbirliği ile dönemin Kastamonu Valisi Abdurrahmanpaşa tarafından yaptırılarak hizmete açılan bugüne kadar çok sayıda bürokrat, siyasetçi, bakan, öğretmen ve sporcu yetiştiren Abdurrahman Paşa Lisesi’nin 128’inci kuruluş yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Türkiye’nin dört bir yanından okulun kuruluş yıldönümü kutlamak üzere Kastamonu’ya gelen yüzlerce mezun öğrenci okul bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Kortej yürüyüşüne vatandaşlarda alkışlarıyla destek verdi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Okul mezunlarının hep birlikte okulun marşını seslendirdiği törende renkli görüntüler ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Abdurrahmanpaşa Lisesi, aynı zamanda Hababam Sınıfı’nın yazıldığı okul olarak biliniyor. Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın 3 yıl eğitim gördüğü ve ünlü edebiyat eserenin büyük bir bölümünün yazıldığı okul olarak gösteriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: