Anadolu Kültürünü Yabancı Gençlere Tanıtıyorlar

Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği, Avrupa Birliği'nden aldıkları hibe ile başlattıkları proje kapsamında, Türkiye'ye gelen yabancı gençler, yapacakları

Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği, Avrupa Birliği'nden aldıkları hibe ile başlattıkları proje kapsamında, Türkiye'ye gelen yabancı gençler, yapacakları hat sanatı, çini, ebru ve seramik eserlerini Sakarya'da sergileyecek.

"Renkli ebru, hünerli geçlik, kapsayıcı toplum" projesi ile AB'den 19 bin 796 avro hibe alan dernek, söz konusu proje kapsamında, Workshop etkinlikleri, Türk el sanatlarının yer aldığı kültürlerarası geceler ve seminerler düzenleyecek.

Portekiz, Malta, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Sırbistan, ve Bosna Hersek'ten 24 katılımcının yer aldığı etkinliklerde, Türkiye'ye gelen yabancı gençler, yapacakları hat sanatı, çini, ebru, seramik ve boyama eserlerini daha sonra Sakarya'da sergileyecek.

Reklam
Reklam

Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Serhat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle çok kültürlülüğü, kültürlerarası diyaloğu ve her kesimden insanı kucaklamayı amaçladıklarını söyledi.

Katılımcıların moral ve motivasyonunu artırıcı etkinlikler düzenlediklerini belirten Kılıç, "Yurt dışından gelen katılımcılarımıza vereceğimiz atölye çalışmalarıyla onların çeşitli ürünler sergilemesini sağlayacağız. Bu ürünleri de Adapazarı'nda sergileyeceğiz" dedi.

Proje kapsamında, eğitmen olarak görev alan Sırbistanlı Sanja Tosic, Sakarya'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatarak, Adapazarı ve Niş'te yer alan derneklerle projeler geliştirdiklerini bildirdi.

Muhabir: Çağrı Turgut/Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: