Anadolu Markaları 2012 Toplantısı

Anadolu Markaları 2012 Toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.

Anadolu Markaları 2012 Toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.

Anemon Otel'deki toplantıya, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk ve işadamları katıldı.

Erkoç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Malatya'nın sanayisi, sosyal ve kültürel yaşamı, sağlık sektörü gibi unsurlarıyla marka kent olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Büyükşehir olmaya aday Malatya'nın genç nüfusuyla geleceğe umutla baktığını vurgulayan Erkoç, kentin önümüzdeki süreçte üreten, markalarla öne çıkan bir şehir olma noktasına geleceğini söyledi. Erkoç, 800'ü aşkın KOBİ, 30 bine yakın üniversite öğrencisi, 80 ülkeye 400 milyon dolarlık kayısı ihracatıyla Malatya'nın bölge için önemli bir kent olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Gürerk de bankalarının markalaşmaya verdiği önemi anlattı. Markalaşma için üç önemli unsur bulunduğunu ifade eden Gürerk, insan, çevre ve ekonomik hayattaki gelişimin markalaşmayı etkilediğini dile getirdi.

Ekonomik hayattaki gelişmeyi banka olarak önemsediklerini belirten Gürerk, markalaşmaya emek ve para harcadıklarını söyledi. Türkiye Finans Katılım Bankası olarak sektörün yüzde 1'ini, tüm sektördeki kredi portföyünün de yüzde 1,5'unu temsil ettiklerini kaydeden Gürerk, KOBİ'lerde de yüzde 2,6'yı temsil ettiklerini anlattı.

"Malatya'dan bir almışız, Malatya'ya 1,5 vermişiz" diyen Gürerk, kente aldıklarından daha fazlasını verdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından LC Waikiki Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, işadamlarıyla "Bir Ulusal Marka Nasıl Yaratıldı" konusunda söyleşi yaptı.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: