Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek:

Anadolu Oto Galericiler sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, “Bizim bu işte en büyük idealimiz biran önce...

Anadolu Oto Galericiler sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, “Bizim bu işte en büyük idealimiz biran önce yetki belgelerinin çıkartılıp bu sektörün disipline edilmesidir” dedi.

Anadolu Oto Galericiler sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, “Maalesef 2010 yılından bu yana federasyon olarak biz bu işin yapılabilir kriterleriyle ilgili yasal düzenleme zorunluluğunu arz ettik. Yasa koyucularda bunu olumlu karşıladı. Bizim en büyük sorunumuz, federasyonun talep ve takip ettiği şeyler yetki belgesi ile çözülecek hadiselerdir. Bu iş ile ilgili bir siyasi irade var ama sivil bir irade yok. Bu konuları takip edecek, bu konuların olumsuzluklarını ilgililere anlatacak, sahada bunları denetleyecek sivil irade yok. Biz bu manada yasa koyuculara her türlü bilgi dokümanı verdik. Biz biran önce artık yetki belgemizin çıkmasını istiyoruz. Bizim bu işte en büyük idealimiz biran önce yetki belgelerinin çıkartılıp bu sektörün disipline edilmesidir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Her isteyenin bu işi yaptığını belirten Şimşek, “Herkesin önüne geldiği yerde gelişi güzel bu işi yapmamasını istiyoruz. Dünyanın en büyük sektörlerinden birinin ikinci el ayağını oluşturuyoruz. Maalesef bu kadar önemli bir sektörün ikinci el boyutu çok disiplinsiz ve düzensiz durumda. Bizler bununla ilgili ne yapılması gerektiğini yetkililere bildirdik. Bu konuya bakıp bir an önce bizim yetki yasamızı çıkartırlarsa nasıl isteyen istediği yerde eczane açamıyorsa, berber dükkanı açamıyorsa bu sektöre de bu düzenlemenin getirilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz