Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Eğitime Açılıyor

Gaziantep Ticaret Odası, GTO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından şimdi de GTO Anadolu Ticaret Meslek...

Gaziantep Ticaret Odası, GTO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından şimdi de GTO Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’ni milli eğitimin hizmetine sunuyor. Bir yıl gibi kısa sürede yapılan 32 derslikli okulun açılışının 9 Kasım 2012 Cuma günü saat 15.00’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılacağı törenle yapılacağı belirtildi.

Şehitkamil ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde yaptırılan lise, Muhasebe ve Finansman (Bilgisayarlı Muhasebe, Dış Ticaret ve Ofis Hizmetleri, Finans ve Borsa Hizmetleri), Bilişim Teknolojileri (Ağ İşletmenliği, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı) bölümlerinden oluşuyor. Okulda önümüzdeki yıllarda pazarlama perakende, radyo televizyon, grafik ve fotoğraf, gazetecilik gibi yeni bölümler açılacak. Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan Eğitim İçin Bir Tuğla da Sen Koy Kampanyası kapsamında yaptırılan ve 4.5 milyon liraya malolan okula 2012-2013 eğitim öğretim yılı için SBS sonuçlarına göre yeterli puan ortalamasını yakalayan 500 öğrencinin kaydı yapıldı.

Reklam
Reklam

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Oda olarak eğitime önem verdiklerini, GTO Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin ardından şimdi de Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’ni milli eğitimin hizmetine sunacak olmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Aslan, 2005 yılında Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni yaptırma kararı aldıklarında bazı kesimlerin ‘Ticaret Odası ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin ne alakası var?’ diye tepki gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: "Ancak bugün gelinen noktada ne kadar yerinde bir karar aldığımızı görüyoruz. Oda olarak bugün şehrimize ikinci bir okul kazandırıyoruz. Gururluyuz, mutluyuz. Yaptırdığımız bu okul, günümüz iş hayatında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracaktır. Bu okulun yapımı için bizlerden desteğini esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: