Anadolu Üniversitesi'nde gerginlik sürüyor

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) sol görüşlü öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Kavgada, bir özel güvenlik görevlisi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü münasebetiyle yürüyüş düzenlemek isteyen bir grup öğrenci Yunus Emre Kampüsü'nde bildiri dağıtırken, sol görüşlü bir grup öğrencinin saldırısına uğradı. Saldırıdan kaçan öğrenciler, Eğitim Fakültesi'ne sığındı. Fakülte önünde toplanan öğrenciler, bina içindeki karşıt görüşlü öğrencilerin satırlı ve sopalı olduğunu iddia etti. Bunun üzerine sol görüşlü öğrenciler, fakülte önünde tedbir alan özel güvenlik görevlilerine de sopa ve tekmeyle saldırdı. Ardından kampüse polis çağrıldı. Polislerin "dağılın" uyarılarına aldırış etmeyen öğrencilerden 70'ten fazlası gözaltına alındı. Yaklaşık 2 saat fakülte binasında mahsur kalan karşıt görüşlü 20'i aşkın öğrenci de, grup dağıtıldıktan sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sol görüşlü öğrencilerin üzerlerinde yapılan aramada, 2 falçata, 11 sopa ele geçirildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto edip rektörlük önünde toplanan bir grup öğrenciyle özel güvenlik görevlileri arasında bir kez daha arbede yaşandı. Aredede, darp neticesinde hafif şekilde yaralanan bir özel güvenlik görevlisi arkadaşları tarafından kampüsteki üniversite hastanesine götürüldü.
Olayla alakalı soruşturma sürdürülüyor.