Anadolu Üniversitesinde Halk Dansları Bahar Konseri-Halk Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taşçı: "Çok Derin Nitelikli, Çok Güzel Bir Mirasa Sahibiz. Birim Olarak Bu Mirası Korumaya Çalışıyoruz"

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Halk Bilimleri Araştırma Merkezi Halk Dansları Topluluğu, yöresel halk oyunları gösterisi yaptı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Halk Bilimleri Araştırma Merkezi Halk Dansları Topluluğu, yöresel halk oyunları gösterisi yaptı.

AÜ Atatürk Kültür Sanat Merkezi'nde (AKM) Bahar Konserleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, öğrencilerden oluşan grup sahne aldı. Daha önce Eskişehir'de ve yurt dışında çeşitli gösteri gerçekleştiren topluluk, farklı yörelerin danslarını sergiledi. Gösteride topluluğa AÜ'nün müzik grubu eşlik etti.

Müzik grubu, gösteri esnasında yörelere ait bağlama, zurna, klarnet, kanun, akordeon, davul, darbuka, zil, kaşık gibi müzik aletlerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yoğun katılımın olduğu gösteriyi, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler izledi.

Halk Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşcı, toplulukta dansçıların hiç birinin profesyonel olmadığını ve çeşitli fakültelerde öğrenim gören öğrencilerden oluştuğunu söyledi.

Hafta içi ve hafta sonu çok disiplinli bir şekilde yapılan çalışmalarla gösterinin ortaya çıktığını anlatan Taşçı, şöyle konuştu:

"Kültürü ve dansımızı genç kuşaklara aktarmamızda bize yardımcı oluyorlar. Yaptığımız gösterilerde neleri kaybetmekte olduğumuzu anlıyorum. Çok derin nitelikli, çok güzel bir mirasa sahibiz. Birim olarak bu mirası korumaya çalışıyoruz. Bu topraklar üzerinde bu türküler hep devam etsin."

Etkinlikte, grup içerisinde görev alan ve üniversiteden mezun olarak topluluktan ayrılacak öğrencilere sertifika ve çiçek verildi.

Muhabir: Fatih Doğan - Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: