Anadolu Üniversitesi'ndeki Gerginliğe Polis Müdahalesi

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, Bugün öğlen saatlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde kendilerini bekleyen yaklaşık 20 kişilik

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, Bugün öğlen saatlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde kendilerini bekleyen yaklaşık 20 kişilik grupla birleşen öğrenciler, burada 1 Mayıs ile ilgili sloganlar attı. Gruptakiler daha sonra yaklaşık 200 metre mesafede bulunan kampüs dışındaki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğrenciler polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Öğrenciler taş atmaya başlayınca çevik kuvvet polisleri biber gazlı müdahalede bulundu. Öğrenciler Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisine kaçtı ve polislere taş atmaya devam etti. Atılan taşlardan biri bir basın mensubunun elindeki kameraya isabet etti. Kamerada hasar oluştu.
Öğrenciler kampüs içerisinde çöp varillerini yere devirerek barikat oluşturdu. Çevik kuvvet polisleri 2 TOMA aracıyla birlikte kampüse girdi. Öğrenciler polislere buradan taş yağdırdı, havai fişek ve sapanlarla bilye attı.
DÖVÜLEN ÖĞRENCİ YARALANDI
Eylemci öğrenciler yanlarından geçerken tartıştıkları Yunus Emre Kampüsü'nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan ESOGÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencisi Sait Osmanoğu'na saldırdı. Eylemciler, kovalayarak yakaladıkları ve polislerin önünde dövdükleri Osmanoğlu'nu TOMA aracının gelmesi üzerine bırakıp kaçtı. Yaralı öğrenciye ilk müdahaleyi polisler yaptı. Sait Osmanoğlu daha sonra çağırılan ambulansla Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Polislerin kovaladığı öğrenciler kilitli olan Yunus Emre Kampüsü Cuma Kapısı'nın zincirini kopararak dışarı kaçtı. Öğrenciler girdikleri ara sokaklarda dağıldı. Polisler ise bölgedeki önlemlerini sürdürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz