Anadolu Yaban Koyunları Sayılıyor

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yaşayan Anadolu yaban koyunlarının sayımına başladı.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yaşayan Anadolu yaban koyunlarının sayımına başladı.

Bölge Müdürü Ahmet Duran, Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, aralık ayının Anadolu yaban koyunlarının çiftleşme dönemi olduğunu belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da aralık ayında yaban koyunlarının kış sayımına başladıklarını ifade eden Duran, şunları kaydetti:

"Amacımız, 3 bin 500 hektarlık tel örgüyle çevrilmiş alanda erkek, dişi ve yavru sayısını belirleyerek, bundan sonra yapacağımız planlamalarla ilgili bir değerlendirmede bulunabilmek. Sonuçlar şu anda analiz edilmediği için sayı anlamında bir değerlendirme yapamayacağız. Net ve sağlıklı veriler için sayımları birkaç defa yenilemek gerekiyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde sayımlar yapmaya devam edeceğiz. Bu sayımlar sonucunda tespit edeceğimiz Anadolu yaban koyunu sayısını kamuoyuyla paylaşacağız. Geçen yıl 500 civarında yaban koyunu tespit etmiştik. Bu yıl da geçen yılın rakamına yakın bir yaban koyunu sayısı bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Av turizmi kapsamında bu yıl üreme kabiliyetini yitirmiş 4 yaban koyununu avcılara avlattıklarını dile getiren Duran, her koyun için 50 bin lira olmak üzere toplam 200 bin liralık gelir elde edildiğini bildirdi.

Duran, bu gelirin yüzde 25'ini sahanın korunmasında birlikte hareket ettikleri 16 köy ve bir beldeye aktaracaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir : Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz