Anadolu'da dev randevu: Sivas mı, Kayseri mi?

Sivasspor ile Kayserispor yarın oynayacakları maçla ligde 5. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray ile birlikte ligin zirvesini paylaşan Sivasspor ile zirve takibini sürdüren Kayserispor, yarın Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 15.30'da karşılaşacak.

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren maçı, Vedat Yüksel yönetecek. Yüksel'in yardımcılıklarını Hilmi Erman Ercan ve Mehmet Cem Hanoğlu'nun yapacağı maçta, Sinan Cem İyihuylu da dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Her iki takım açısından büyük önem taşıyan karşılaşmanın biletleri Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesindeki Sivasspor bilet satış gişesinde satışa sunuldu.

Reklam
Reklam

Sezon başından itibaren geçerli olan bilet fiyatlarını Kayserispor maçı için de uygulayan Sivasspor yönetimi, kale arkası tribünü biletlerini 5 YTL'den, maraton tribünü biletlerini ise 10 YTL'den satışa sundu. Anadolu Derbisi olarak adlandırılan maça, Sivaslı ve Kayserili futbolseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

5. RANDEVU
Gösterdikleri performansla Süper Lig'in flaş takımlarından olan Anadolu'nun iki güzide kulübü olan Sivasspor ve Kayserispor, yarın ligdeki 5. randevularına çıkacak. Bugüne dek ikinci ligde, kupa maçlarında ve özel karşılaşmalarda bir çok kez mücadele eden iki ekip, yarın Sivas 4 Eylül Stadı'nda bir kez daha karşı karşıya gelecek. Birbirlerine karşı ligde 1'er kez galibiyet elde eden iki ekip, yarın 2. galibiyetlerine imza atmak için mücadele edecek.

Bugüne kadar iki ekip arasında ligde oynanan 4 maçta, her iki takımda 1 kez rakibini mağlup etmeyi başarırken, 2 maç beraberlikte sonuçlandı.

Sivasspor'un ilk kez birinci ligde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda Kayseri'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle sonuçlanırken, Sivas'ta oynanan ikinci maçı ise Kayseri ekibi 5-0 kazandı. Geçen sezonun ilk yarısında Kayseri'de yapılan mücadele ise 1-1 eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Sivas'ta oynanan maçtan kırmızı-beyazlı ekip 3-2 galip ayrıldı.

Reklam
Reklam

Kayserispor, Sivasspor filelerine toplam 10 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.