Anadolujet, 'Kazanç Paylaşım Modeli'ni Tanıttı

Havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Anadolujet, yeni geliştirdiği ‘Kazanç Paylaşım Modeli’ni Ankarada bulunan acentelerine tanıttı.Acentelerin...

Havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Anadolujet, yeni geliştirdiği ‘Kazanç Paylaşım Modeli’ni Ankarada bulunan acentelerine tanıttı.

Acentelerin gelirlerini 3 katına kadar artıracak sistemi THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Anadolujet İcradan Sorumlu Bölgesel Uçuşlar Başkan Vekili İbrahim Doğan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy anlattı. İbrahim Doğan, havayolu şirketinin başarısının bir ekip işi olduğunu söylerek, "THY bütün dünyaya makro olarak hitap ederken, Anadolujet ise mikro olarak Anadolu’yu hedef alıyor. THY tüm dünyayı doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini birbirine bağlıyorsa Anadolujet’te Ankara merkezli olarak Anadolu’nun doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini birbirine bağlıyor." diye konuştu. Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bir döngü oluşturmaya çalışıyoruz ve bu döngünün tam ortasında havayolu yer alıyor. Biz, hizmet sağlayıcılarımız yolcularımız biletini alırken onlara ek hizmetleri de temin etsin istedik. Acentelerimiz bu sistemle üç kat daha fazla kazanmış olacak."

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da Anadolujet’in ‘Karlı Bir İş Ortaklığı Açıklaması’ ile sektörü değiştirecek yenilikleri katılımcılarla paylaştı. Bütün acenteler ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını anlatan Topçu, "Kazan-kazan ilişkimiz devam ettiği sürece ilişkilerimizde devam edecektir. Teknoloji ne kadar gelişse de bizim için her zaman insan faktörü önemli olacaktır." dedi.

Acentelerden alınan geri dönüşler neticesinde oluşturulan, ilave gelir sağlamaya yönelik yeni satış kanalı, Anadolujet'in Biletleme Servis Bedeli bundan sonra acenteler için (50 TL üzeri bilet sınıflarında) 15 TL olacak. Ayrıca Araç Kiralama hizmetini satan acente yüzde 10 komisyon kazanacak. Bu oran Prime Class ve Prime Pack hizmeti satan acenteler için de geçerli.Acenteler, 20 TL Prime Class satarsa 2 TL, 100 TL Prime Pack satarsa 10TL kazanabilecek. Transfer hizmeti satan acenteler de bundan böyle yüzde 5 komisyona sahip olacak. Yani Anadolujet bileti yanında ek hizmetlerden en az birini satan acente ortalamada 20 TL gibi bir gelir elde etmiş olacak. Acentelerin geliri iki katı artacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: