Anadolu’nun Ilk Türk Şehri Dünya Çocuklarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşadı

Dünyanın dört bir tarafından 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için gelen Türkçenin çocukları, Anadolu’nun ilk Türk...

Dünyanın dört bir tarafından 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için gelen Türkçenin çocukları, Anadolu’nun ilk Türk şehri ve ilk Türkçenin konuşulduğu Kars'ta; şarkıları, şiirleri ve halk oyunları ile unutulmaz bir gece yaşattı.

Hava muhalefeti nedeniyle 12 Haziran’a ertelenen Türkçe Olimpiyatları Kars İl Etkinliği, İsmail Aytemiz Spor Salonu'nda 2 seans olarak yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

15 ülkeden 80 öğrencinin katıldığı program öncesi İsmail Aytemiz Spor Salonu'nun 4 bin kişilik kapasitesi sandalyelerle birlikte ikiye katlandı. Düzenleme komitesi üyeleri, çevre illerden ve ilçelerden gelip, stadyumda hasret dindirmek isteyen ve yağmur nedeniyle bu vuslata eremeyen gönül insanlarının özleminin; bir sonraki yıla kaldığını söyledi. Öğrencilerin Türkçe şiir ve şarkılar seslendirdiği gecede renkli görüntüler yaşandı. En büyük alkışı ise Ankara’nın Bağları şarkısını Tanzanya’nın Bağları olarak yeniden besteleyen Abdülkadir Haruknas alırken, Haruknas’a şarkısında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Joyce Nuanda ve Güney Afrika’dan Mugamat Armıen Volenhove eşlik etti.

Reklam
Reklam

TEPE: ANADOLU EVLATLARINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Törene katılan Kars Valisi Eyüp Tepe, uluslararası bir organizasyona sahip çıkarak salonu hınca hınç dolduran Kars halkına teşekkür etti. Bu gönül köprüsünün kurulmasında emeği geçen başta öğretmenler olmak üzere bütün Anadolu evlatlarına; Karslı hemşehrileri adına şükranlarını sunan Tepe, "Barışa kardeşliğe, diyaloğa en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, sevgi dilimiz Türkçemiz sayesinde dünyanın dört bir tarafından farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden pek çok medeniyete başkentlik yapmış Kars’ımıza gelen değerli kardeşlerimizle beraber olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Sizler adına onlara hoş geldiniz diyorum. Bugün salonu dolduran içi sevgi dolu binlerce insanla beraberiz. Bu coşkuyla beraber, 150 ülkede 500 bin gencimize hitap eden böylesine bir organizasyonun Kars’ımızda olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bu çok büyük bir iddia 150 ülkede 500 bin genç hepsi bizim dilimiz, sevgi dilimiz Türkçe’yi konuşuyor. Emek verenleri, yürekten kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise Selçuklu Türklerinin Anadolu’ya giriş kapısı olan serhat şehrinde böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bu tür organizasyonlar ile Türkçenin öneminin arttığına dikkat çeken Bozkuş, "Bu gelişmeler, Türkiye'nin gelecekte gelişip kalkınmasında ciddi önem taşıyacak. Güzel Türkçemizin dünyada ortak bir dil olarak kullanılacağını düşünüyor ve temenni ediyorum. Böylesine güzel bir projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Programda; Anasponsor Öğel Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öğel’e ve Kafkas Şirketler Grubu Yönetim Kurlu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’na katkılarından dolayı plaket verildi. Kars halkı üzerinde derin izler bırakan program, ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısının söylenmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: