Anadolu'nun Kuruyan Gölleri Için Pedal Çeviriyorlar-Burdur'dan Anadolu'nun Kuruyan Göllerine Dikkati Çekmek Içinbisikletleriyle Yola Çıkan Ve Kendilerine "Suyun İzinde Ekibi" Adını Veren Iki Kişi Konya'da Doğaseverlerle Bir Araya Geldi

Burdur'dan Anadolu'nun kuruyan göllerine dikkati çekmek için bisikletleriyle yola çıkan ve kendilerine "Suyun İzinde Ekibi" adını veren iki kişi Konya'da

Burdur'dan Anadolu'nun kuruyan göllerine dikkati çekmek için bisikletleriyle yola çıkan ve kendilerine "Suyun İzinde Ekibi" adını veren iki kişi Konya'da doğaseverlerle bir araya geldi.

Proje Koordinatörlerinden İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü mezunu Fatih Taşkıran ve Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu Hande Elpit, Anıt Meydanı'nında göller hakkındaki gözlemlerini Konyalılarla paylaştı.

Taşkıran, bu farkındalığı arkadaşı Hande Elpit ile başlatıp son 1 yıldır Burdur Gölü'nün kurtarılması için bir proje yürüttüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Burdur Gölü'nün suyunun 3'te 1'ini kaybetmiş durumda olduğunu savunan Taşkıran, "Bu durum bizde, 'Acaba Anadolu'daki göller ne durumda-' fikrini oluşturdu. Anadolu'daki diğer gölleri incelemek için yola çıktık" dedi.

Konya'daki incelemeleri tamamladıktan sonra Amik Gölü için Hatay'a gideceklerini ifade eden Taşkıran, "Son olarak da Mugan Gölü üzerinden Ankara'ya geçerek, bütün topladığımız bilgileri, raporları ve fotoğrafları Ankara'daki yetkililerle paylaşacağız" diye konuştu.

Muhabir: Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: