Anadolu'nun tüm renkleri ikinci kez Akşehir'de buluşacak

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası Akşehir Belediyesi’nin katkısıyla Akşehir'de gerçekleştirilecek. 8–10...

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası Akşehir Belediyesi’nin katkısıyla Akşehir'de gerçekleştirilecek. 8–10 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonada Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 20 ekip yarışacak.
Şampiyonada 8–10 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 14 ekip birincilik için ter dökecek. Şampiyonaya; Adana, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Sivas, Trabzon ve Van illerinden toplam 20 ekip katılacak.
İlk gün katılımcı tüm ekipler eşliğinde bir kortej yapılacak şampiyonanın ikinci gününde Geleneksel Dal (Düzenlemesiz), üçüncü gününde ise Geleneksel Dal (Düzenlemeli) yarışmaları yapılacak. Yarışmalar Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Geçtiğimiz yıl Büyükler Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Akşehir, bu yılda büyük bir başarıya imza atarak Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 20 ekibimiz bize kendi yörelerinin, kültürlerinin ve kendi renklerinin en güzel örneklerini sergileyecekler. 'Anadolu'nun Tüm Renkleri Dünyanın Ortası Akşehir'de Yine Buluşuyor' sloganıyla ev sahipliği yapacağımız şampiyonada yarışacak tüm ekiplere şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz