Anadolu'ya Yol Tuzu Yetiştiremiyorlar

Mucur ilçesindeki Anadolu'nun en eski tuz madeninin yer aldığı Tekel tuzlası Tepesidelik Tuz Ocağı'ndan çıkarılan yol tuzu, başta Kayseri, Konya,

Mucur ilçesindeki Anadolu'nun en eski tuz madeninin yer aldığı Tekel tuzlası Tepesidelik Tuz Ocağı'ndan çıkarılan yol tuzu, başta Kayseri, Konya, Antalya, Mersin, Malatya, Sivas ve Afyonkarahisar olmak üzere Anadolu'nun bir çok iline gönderiliyor.

Kış aylarına hazırlık olmak üzere 2012 yılında 40 bin ton yol tuzu sevkıyatı yapılan ocakta, ihtiyaca cevap verebilmek için yoğun bir çalışma yapılıyor.

Özelleştirme ile taş ocağını devralan firmanın üretim sorumlusu Yılmaz Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık 100 bin ton üretim kapasiteli Anadolu'nun en eski tuz madenlerinden eski Tekel Tuzlası Tepesidelik Tuz Ocağı'nı 2011 yılı mayıs ayından itibaren işlettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ocağı devraldıkları günden itibaren tam kapasite ile çalıştırdıklarını belirten Kurtoğlu, şöyle konuştu:

"Üretilen tuzlar Türkiye'nin dört bir yanına tuz sevk edilerek kışın ağır şartlarında yollar güvenli hale getirilmeye çalışılıyor. Kaya tuzu, göl tuzuna göre daha yavaş eridiğinden buz çözücü özelliği daha uzun süre etkili oluyor. Ürettiğimiz tuzun içine 'antikek' denilen tuzun nemlenip topaklanması önleyen bir madde uygulayarak tuzumuzun daha uzun ömürlü olmasını ve daha kolay uygulanmasını sağlıyoruz. Türkiye'de kaya tuzuna bu uygulamayı yapan tek firma bizim firmamız. Bu sayede tuzumuz yaz kış depolarda da güvenle bekletilip, her an kullanım ve uygulamaya hazır oluyor."

Kurtoğlu, geçen yılın son aylarından itibaren Kayseri, Konya, Burdur, Antalya, Mersin, Sivas, Malatya, Adıyaman, Aksaray ve Afyonkarahisar başta olmak üzere pek çok kente 40 bin ton tuz sevkıyatı yaptıklarını ifade ederek, ağır kış şartlarının yaşandığı bugünlerde artan siparişlere yetişmeye çalıştıklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Yerin 45-50 metre altından kaliteli tuzu çıkardıklarını dile getiren Kurtoğlu, yurt dışına ihracat da yaptıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz