Anafen Öğrencileri, ‘Safahatten Şarkılar’ı Ödüllendirdi

Anafen Okulları, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini besteleyerek ‘Safahatten Şarkılar’ isimli eseri ortaya koyan...

Anafen Okulları, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini besteleyerek ‘Safahatten Şarkılar’ isimli eseri ortaya koyan sanatçı ve bestekarı Ertuğrul Erkişi’ye ‘Mehmet Akif Ersoy Özel Ödülü’ verdi. Erkişi’ye ödülünü Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca takdim etti.

Programda Ertuğrul Erkişi, 60 kişilik çocuk korosu ile Mehmet Akif Ersoy’un 'Zulmü Alkışlayamam' isimli şiirinden bestelediği eserini seslendirdi. Çocukların hazırladığı Mehmet Akif Ersoy şiirlerinden oluşan dinleti ise seyircileri duygulandırdı. Mehmet Akif Ersoy’u günümüz gençliğine tanıtan Ertuğrul Erkişi’ye ödül verilen törende Çanakkale şehitleri de unutulmadı. Çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin katıldığı gece, İstiklal Marşı’nın söylemesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

“SANATÇI ERKİŞİ YENİ BİR ÇIĞIR AÇTI”

Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca açıklamasında, “Miniklere bu işi sevdirdiği için Ertuğrul Bey’e teşekkür ediyoruz. Yeni bir format geliştirerek çığır açtı. Akif’in şiirlerinin bestelenip dillerde dolaşması önemli bir iş.” dedi.

Ertuğrul Erkişi de, “Şiirler bestelenince daha akılda kalıcı olur. Mehmet Akif Ersoy’u günümüz gençliğine anlatmak ve kalıcı olmasını sağlamak için bu değerli şiirleri besteledim. Bu yolda başarılı olduğumu görünce iyi bir iş yaptığımı alıyorum. Anafen Okulları’na hem bir veli hem de bir sanatçı olarak böyle bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Bu ödülleri aldıkça iyi ki böyle bir şey yapmışız diyoruz. Mehmet Akif’e önem veren dostlardan da bu işin karşılığını görünce daha mutlu oluyoruz. Sanatsal ve dolu bir çalışmanın Türkiye’de çok da görülebilen bir şey olmadığını biliyoruz. İyi ki nasip olmuş böyle bir şey yapmışız. Bu akşamki gibi Akif şiirlerinin hep bir ağızdan söylenmesi çok onur verici...” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: