"Anahtarcı Hoca"nın Açamadığı Kapı Yok

Konya'da 34 yıldır anahtarcılık yapan emekli din görevlisi 84 yaşındaki Osman Berk, çalışma azmiyle herkese örnek oluyor.

Konya'da 34 yıldır anahtarcılık yapan emekli din görevlisi 84 yaşındaki Osman Berk, çalışma azmiyle herkese örnek oluyor.

Berk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'da uzun yıllar müezzinlik yaptığını, görevi sırasında boş zamanlarında anahtarcıda çalıştığını söyledi.

Mesleğini çok sevdiğini ve kısa sürede kendisini geliştirdiğini aktaran Berk, "34 yıldır anahtarcılık yapıyorum. Konya'nın en eski anahtarcısı ben kaldım. Çıraklar yetiştirdim, şimdi hepsinin iş yeri var. Beni 'Konya'nın en eski anahtarcısı' diye takdim ederler. Herkes 'Anahtarcı hoca' olarak bilir. Osman Berk desen kimse tanımaz" dedi.

Reklam
Reklam

Bir dönem polise bilirkişilik de yaptığını, bir büyük mağazadaki soygun olayı sonrasında dönemin Cumhuriyet Başsavcısı'nın incelemeyi bizzat kendisinden yapmasını istediğini anlatan Berk, şunları kaydetti:

"Günün şartlarında raporumu hazırlayıp teslim ettim. Bugüne kadar açamadığım kapı olmadı. Ne kadar çelik kapıymış, dayanıklıymış derlerse desinler hepsini açarım. Kilit bölümünü bir düzenekle çıkarttıktan sonra rahatlıkla bütün kapıları açabilirim. Eski yöntemlerden de vazgeçmek mümkün değil. Para gibi, cüzdanımda yıllardır kapıları açmak için kullandığım telleri taşırım. Asma kilitleri de bu tellerle açarım."

Berk, teknolojiye mümkün olduğu kadar ayak uydurmaya çalıştığını, anahtar yapımında yeni makineleri de kullandığını dile getirdi.

-Bu yaşta çalışmasına herkes şaşırıyor-

İlerlemiş yaşına rağmen çalışmaya devam ettiğini, doktorlarının da bu sayede ayakta kalabildiğini söylediğini vurgulayan Berk, "İstanbul'dan bir aile geldi geçen gün. Torunları burada üniversitede okuyormuş. Dükkanımın önünden geçtikleri sırada beni çalışırken görmüşler, tanışmak istemişler. Bu yaşta çalışıyor olmam onları çok şaşırtmış. 3 tane de anahtar yaptırıp gittiler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Berk, gençlere hep çok çalışmalarını, kimseye muhtaç olmamalarını, en önemlisi de Hak yolundan ayrılmamalarını tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

-"O burasının çınarıdır"-

Komşu esnaflar ise Osman Berk'i "Anahtarcı hoca" olarak uzun yıllardır tanıdıklarını belirterek, "O burasının çınarıdır. Yıllardır hiç aksatmadan gelir, dükkanını açar ve işini yapar. Örnek teşkil ediyor herkese. 84 yaşında birinin hala çalışıyor olması, hem işiyle hem ibadetiyle meşgul olması, hem de komşularıyla iyi ilişkiler kurması tabii ki örnek bir yaşam biçimi. Paradan ziyade hizmet için yarışan bir kişiliği var. Her zaman fikirlerinden istifade ediyoruz. Allah ondan razı olsun" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: