Anakart alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Son günlerde yeni bir bilgisayar almayı veya bilgisayarınızın performansını arttırmak için anakart almayı düşünüyorsanız seçim işlemini çok dikkatli gerçekleştirmelisiniz.

Aşağıda sizler için hazırladığımız yazımızda her türden kullanıcı için anakart satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik.
PC üzerindeki işlemciniz ve belleğiniz bilgisayarınıza güç verir, ekran kartınız ise oyunları oynamanız için size yardımcı olur, ağ adaptörünüz dünya ile bağlantınız için size tünel içerinde eşlik eder. PC içerisinde bulunan anakartınız ise tüm bunların düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için beyin görevi görür. Tıpkı insan beyninin kollara ve ayaklara hükmetmesi gibi bilgisayar anakartları da PC içerisinde bulunan komponentlere hükmederek düzgün çalışmalarını sağlarlar.
Anakart alırken ilk yapmanız gereken alacağınız ürünün form faktörünü (boyutlarla sınırlandırılmış standartlar) belirlemek. Bu işlem araba seçmek gibi bir şeydir. Öncelikle size destek verecek boyutu seçmelisiniz. Araba seçerken de Sedan veya HB modelleri arasında ailenizin durumuna göre seçim yaparsınız. Anakart seçerken de bilgisayarınızı kullanacağız yere ve işleve göre seçim yapmalısınız. EÜer normal bir masaüstü bilgisayar istiyorsanız ATX form faktörüne sahip bir anakart sizin için biçilmiş bir kaftan olacaktır.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/97291/anakart-satin-alirken-nelere-dikkat-etmelisiniz/2/)