Anamur belediyesi işçilerine yüzde 15 zam

MERSİN (İHA) - Mersin'in Anamur İlçe Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı.
Anamur Belediye Başkanı M.Suphi Alp ile Genel-İş Sendikası Anamur Şube Başkanı Hüseyin Cömert, sözleşmeyi belediyede çalışan işçilerin önünde el sıkışarak imzaladı.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan imza töreninde konuşan Başkan Alp, "Güney illerinde en büyük maaş artışını biz verdik. Sözleşmeye hizmet özendirme maddesini ekledik, çünkü hizmet etmek benim onurum. Hizmet verilmesinde kaytaranlar, salla başını al maaşını yapanlar emeğe saygı duymayan kişilerdir. Bunlar sistemin içinde çarkı kırılmış kişilerdir. Şu bilinmelidir ki sisteme ayak uydurmayanlara bundan sonra gerekli işlemleri yapacağım. Sizden sistemi bozanı, çalışmalarımızı sabote edenleri bana bildirmenizi istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Genel-İş Sendikası Silifke Şube Başkanı Hüseyin Cömert ise Anamur Belediyesi'nin, Türkiye'de yapılan sözleşmeler arasında yüzde 15 maaş artışı verilen ender belediyelerden biri olduğunu ifade ederek, "Bunun için işçiler adına başkana teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi yüzde 8, Akdeniz Belediyesi ise yüzde 10 maaş artışı vermiştir. Bu nedenle tüm işçilerin görevlerine sıkı bir şekilde sarılması gerekir. Şu bilinmelidir ki belediyelerde hizmet akışı devamlıdır. Eğer işini yapmayan olursa, o işi birileri gelip mutlaka yapacaktır. Onun için işinize dört elle sarılın" diye konuştu.