Anamur heyeti KKTC’de

KKTC’de temaslarda bulunan Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, KKTC’de temaslarda bulunan Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Üstel, kabulde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Anavatan Türkiye’nin en yakın noktası olan Anamur’dan su getirilmesi projesinin başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üstel, bir turizm ülkesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen KKTC’ye Türkiye’den getirilecek suyun hayat vereceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl başlatılan charter seferlerle 14 farklı destinasyondan ülkeye turist getirdiklerini bildiren Bakan Üstel, bir ada ülkesi olması nedeniyle KKTC için hayati öneme sahip bir diğer konunun da ulaşım ağı olduğuna dikkati çekerek Anamur ile KKTC arasında ulaşım bağlantısının kurulmasının da büyük yararı olacağına işaret etti.

Reklam
Reklam

Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur da görüşmede yaptığı konuşmada çok yakın oldukları KKTC ile aralarında kurulan su bağlantısının diğer alanlara da yayılması gerektiğinin altını çizdi. Turizm, eğitim ve ticaret alanlarında da KKTC ile Anamur arasında işbirliği yapmak istediklerini belirten Fuat Uğur, bu bağlamda çeşitli temaslarda bulunduklarını bildirerek Bakan Üstel’den de destek talep etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: