Anamur'da 23 Nisan Töreninde Gerginlik Yaşandı

Mersin'in Anamur ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, CHP İlçe Yönetim Kurulu...

Mersin'in Anamur ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan'ın siyasi konuşma yaptığını ileri sürerek üzerine yürüdü. Öztürk'ü polisler engelledi.

Anamur Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamada bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Osmanlı İmparatorluğu'nun 3 kıtaya yayılmış, içerisinde din, dil, ırk, renk ve mezhep ayırımı yapmaksızın 600 yıl hükmettiğini ancak, son dönemlerinde yaptığı hatalar yüzünden ülkenin küçüldüğünü söyleyerek, "Bu ülkeyi bir Osmanlı askeri olan Mustafa Kemal Atatürk kurtarmıştır. Çanakkale Savaşları'nda doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tüm insanlarımızın birlikte verdiği mücadele ile 250 bin şehit vererek kazandık. Şimdi o şehit atalarımız yan yana yatıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve milletin iradesini temsil eden TBMM günümüze kadar sık sık atanmışlarla yönetilmeye devam etti. Biz hep, '23 Nisan mutlu oluyor insan' diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamayı sürdürdük. Çok partili dönemin yaşanmaya başlandığı 1950'lerde Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş siyasetçileri yargılanmaya başlandı. 1960’larda kimileri idam edildi. Biz yine, '23 Nisan mutlu oluyor insan' demeye devam ettik. Oysa kimse mutlu olmuyordu. 1970’lerde bu karanlık güçler, gençlerimize el attı. Sağ-sol kavgaları yüzünden birçok gencimiz sokaklarda yaşamını yitirdi. Şimdi ise 30 yıldır Çanakkale Savaşları’nda birlikte mücadele verdiğimiz kardeşlerimizle bir kavganın içerisine girdik. Kavgayla hiç kimse bir yere varamaz. Artık TBMM’de seçilmişlerin bu ülkeyi birlikte yönetme zamanıdır. Kimse artık bunun önüne geçemez" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Dağıstan konuşmasına devam ederken, CHP Anamur İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk, “Sen akil adam mısın yoksa siyasetçi misin” diyerek bağırması üzerine Dağıstan, “Gerekirse akil adam olurum” dedi. Bunun üzerine CHP’li Öztürk, Aziz Dağıstan'ın üzerine yürüdü. Olaya müdahale eden polisler, Ali Öztürk'ü tören alanından uzaklaştırdı.

Olaydan sonra Dağıstan, "Ben konuşmamın arkasındayım. Eğer bir soruşturma açacaklarsa bugüne kadar TBMM’nin üzerinde yaşanan tüm ihtilalleri yok saymaları gerekir. Ben inandığım doğruları söyledim" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: