Anamur’da Rauf Denktaş Parkı

Anamur Dragon Parkı'nın adı Belediye meclisince değiştirildi, yeni ismi Rauf Denktaş Parkı oldu…

Anamur Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında Anamur Dragon Parkı’nın adını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rahmetli Rauf Denktaş’ın adını verme kararı aldı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi toplam 12 maddeyi oylamaya aldı. Toplantıda ağaç budama için 90 TL, hurma kesimi için ağaç başına 28 TL, hafriyat dökümü ücreti olarak ton başına 50 kuruş ücret ödenmesi, fazla mesai ücreti ödenmesi konularının ele alındığı ve oylama ile kabul edildiği maddelerin en önemlisi Dragon Parkı'nın adının Rauf Denktaş Parkı olarak değiştirilmesi kararı oldu. Başkan TÜRE'nin teklif ederek gündeme getirdiği konu Meclis Salonu’nda detaylı olarak ele alındı. Meclis Üyesi Tahir Şeref’in, Rahmetli Rauf Denktaş’ın Anamur için yazdığı ‘Benim iki bayrağım var’ adlı şiiri okuması esnasında salonda duygulu anlar yaşandı. Konuşmaların ardından Dragon Parkı’nın adının Rauf Denktaş Parkı olarak değiştirilmesi ve Denktaş’ın şiirinin parkın girişine yazılması oylamaya sunuldu. İsim değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Parke döşenmesi için gerekli kaynağın İller Bankası’ndan kredi yolu ile karşılanmasının da oylanarak kabul edildiği meclis toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE, Rauf Denktaş isminin Dragon Parkına verilmesinden memnun olduğunu belirterek meclis üyelerine destekleri dolayısıyla teşekkür etti. Konuşmasında Anamur Spor Kompleksi, Cumartesi Pazaryeri, D-400 Otogar Üstgeçit Projesi ve İskele'de süren halı saha ve tenis kortu dahil spor kompleksinin hava muhalefetine rağmen devam ettiğini kaydetti. Anamur Eski Belediye Binasının Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi olarak tabelasının asıldığını ve iç donanım tespitinin yapıldığını belirten Başkan TÜRE, sivri sineklerin yaz döneminde çoğalmaması için larvalarla mücadelenin aralıksız devam ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz