Anamur'dan, 'ucube' tepkisi

Anamur Belediye Meclisi, Mersin Üniversitesi'nin ar-ge çalışması için kurduğu tesisatın bu ay içinde kaldırılmasını istedi.

Anamur Belediye Meclisi, Mersin Üniversitesi'nin iskelede ar-ge çalışması için kurduğu tesisatın bu ay içinde kaldırılmasını istedi.Belediye Başkanı Mehmet Türe, iskelede Meclis adına yaptığı açıklamada, "Defalarca Mersin Üniversitesi, Mersin Valiliği yazılı ve sözlü olarak uyarılmış, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olmasına rağmen ar-ge ucubesi hala yerinde durmaktadır" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kendilerine yazdığı yazıda projenin 30 Nisan 2012'de sonlandırılacağının belirtildiğini hatırlatan Türe, şunları kaydetti: "Anamur Belediye Meclisimizin 04.03.2010 tarihinde aldığı karar uyarınca Belediyemiz, Siyasi partilerimiz ve STK’ larımızla Anamur Halkı olarak gösterdiğimiz tepkiler hiçbir anlam ifade etmemiştir.Defalarca Mersin Üniversitesi, Mersin Valiliğimiz, Bakanlığımız yazılı ve sözlü olarak uyarılmış, Cumhuriyet savcılığımıza suç duyurusunda bulunulmuş olmasına rağmen Ar-Ge ucubesi hala yerinde durmaktadır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız 02.02.99/604 sayı numaralı yazısıyla 2008/1 sayılı bu proje hakkında 30.04.2011 tarihinde sonlandırılacağı belirtilmesine ve sözde çalışmanın bitmesine rağmen Anamur’un en önemli gezinti alanındaki şantiye görüntüsü devam etmektedir.Devletimizin kaynaklarını sonuç alınamayacağı projelerle verimsiz kullanan Mersin Üniversitesi ve proje sorumluları iskeleyi harabe halinden bir an evvel çıkarmalıdırlar.Halkımızın çok büyük tepkisini çeken bu ucubenin Mayıs ayı meclis toplantısından önce kaldırılmadığı takdirde Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantımız İskele ucundaki Ar-Ge çalışmalarının yanında çadırda yapılacaktır. Demokratik tepkilerimizin yoğunlaşacağı mücadelemizin tüm yetkililerce dikkate alınacağını ümit ediyoruz."
MECLİS ÜYELERİ, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ Yapılan açıklamanın ardından Belediye Meclis Üyeleri, Anamur Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.Rauf Denktaş Parkı'nın tabelasını diğer partilerin Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte açan MHP'li Belediye Meclis Üyeleri Ali Ayhan, Şener Elmas, Türkan Kasapoğlu, Latif Özdemir, Kamil Körhasanoğlu, Namık Ünverdi, Ahmet Öğür ve Ali Kan, Başkan Mehmet Türe ile birlikte Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri inşaatını gezdi. Karo ve fayansları devam eden, çevre düzenlemesine başlanacak olan sosyal tesisi yakından gören meclis üyeleri Başkan Mehmet Türe'yi de çalışmanın hızlı sürmesinden dolayı kutladılar.Anamur Belediyesi Sosyal tesisleri'nin ardından Yeni pazaryeri'ndeki çalışmaları inceleyen Meclis Üyeleri, buradan sonra Tarihi Kısakahyaoğlu Konağı'na geçtiler. Konakta sürdürülen restorasyon çalışmasını değerlendiren Meclis üyeleri ve Başkan Mehmet Türe daha sonra Yeni Cumhuriyet Meydanı'nda açılan Meydan Kafe'de çay içerek yorgunluk attılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: