Anamur'un "geri Dönüşüm Tesisi" Gururu

Mersin'in Anamur İlçe Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete sunulan katı atık geri dönüşüm tesisleri, doğa...

Mersin'in Anamur İlçe Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete sunulan katı atık geri dönüşüm tesisleri, doğa ve çevre temizliğine büyük katkı sağlıyor.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, çöp geri dönüşüm tesisleri ile Anamur'un geleceğine yatırım yaptıklarını kaydetti. Dragon Çayı yanında Mayıs 2011'de kurulan ve kurulduğu günden bu yana aralıksız faaliyet gösteren geri dönüşüm tesisi, günlük tonlarca atık çöp malzemenin geri dönüşümüne katkı sağlıyor. Plastik, metal, cam gibi doğaya karışımı uzun yıllar süren ve doğal çevreyi olumsuz etkileyen atıklar çöp yerine geri dönüşüm ile geri kazanımları sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Başkan Mehmet Türe, tesisin kurulduğu günden bu yana Anamur halkının da projeye büyük destek verdiğine dikkat çekerek, "Okullarda geri dönüşümün önemine yönelik bilgiler veriliyor. Her apartmana, her siteye ve şehrin çeşitli yerlerine konulan geri dönüşüm toplama kutu ve merkezlerinde çöpe atılmak yerine biriktirilen atıklar araçlarla düzenli olarak toplanıyor. Geri Dönüşüm Tesisi Anamur Belediyesi'ne de yıllık 100 bin liralık yakıt tasarrufu yapmasını sağlıyor" dedi.

Anamur Akbaşlar Geri Dönüşüm Tesisi Müdürü Muhittin Güçlü de, geri dönüşümün önemini vurgulayarak, "Sadece ekonomik olarak değil, doğaya olan katkısı, çocuklarımızın geleceği için de geri dönüşüm çok önemli" dedi.

Anamur Belediyesi tarafından hayata geçirilen geri dönüşüm tesisinde, 15 kişi çalışıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: